De wedstrijd tegen Arendonk Sport scheerde nooit hoge toppen.

Robbe Vermetten was de grote afwezige vandaag. Hij zat de eerste van zijn twee ‘strafzondagen’ uit.
Onder de lat werd hij vervangen door Lander Van Hees die prima debuteerde en de schade kon beperken.

Pitbull ploeg
Arendonk is, met alle respect, een ‘pitbull’  ploeg waar je nooit klaar mee bent. Hun kleine veld is voor de meeste bezoekende ploegen een extra handicap, ook voor Merksplas dus.

Seppe Lavryssen scoort
In de 10’ noteerden we de eerste grote kans voor Arendonk maar Seppe Lavrysen besloot te slap op doel. Op het kwartier mooie Merksplasse aanval met Sieben Meeusen, Mattijs Janssens en Stijn Dercx in de hoofdrollen. In de 23’ kwam Arendonk 1 – 0 voor. Seppe Lavrysen werd op rechts aangespeeld met een laterale voorzet en deed de bal onder onze keeper door afwijken in doel. Mooi doelpunt en absoluut niet te pakken door onze onfortuinlijke doelman. De Spetsers dwongen tijdens de eerste helft een achttal hoekschoppen af maar konden er geen enkele van verzilveren. In de 41’ kon Arendonk ei zo na verder uitlopen maar Thomas Dausy kopte het leer voorlangs na hoekschop. Net voor rusten kreeg Stijn Dercx nog een kansje aan de voet op aangeven van Mattijs Janssens maar zijn poging leverde enkel een extra corner op.

Lander pakt alles
Tijdens de eerste vijf minuten van de tweede helft toonde Lander Van Hees zijn klasse. In één en dezelfde fase redde hij tot twee keer toe de meubelen en bij een derde poging duwde hij de bal in hoekschop. Even later haalde hij de bal met veel branie uit de voeten van Arendonk aanvaller Jochem Seels. Na de beginfase verwaterde het spel met nogal wat overtredingen en gele kaarten aan beide kanten. Seppe Lavrysen was de meest bedrijvige aanvaller op het veld. In minuut 72 trof hij de staak na alweer een prima safe van Lander.

Mick Van Schijndel mist de gelijkmaker
Tijdens het laatste kwartier probeerde Merksplas nog om het geweer van schouder te veranderen. Mick Van Schijndel had de 1 – 1 aan de voet maar het mocht niet zijn vandaag. Uiteindelijk veranderde er niets meer aan de stand na een eerder ontgoochelende partij. Die van Arendonk waren dolblij met hun overwinning en vierden dit na de match uitbundig met hun enthousiaste spionkop.

Thuis tegen Brasschaat
Volgende week, op zondag 18 september 2022, spelen we thuis tegen KFC Brasschaat. Zij verloren op Weelde met 3 – 1 en wonnen vorige zondag thuis van Mariaburg met 3 – 0. Een overwinning zou goed zijn voor de moraal en onze plaats in de rangschikking. We zien elkaar op het Hofeinde om 15 uur.