Scheidsrechter

Hoeyberghs Rien

Accommodatie

Onbekend

Vorige week ging Oud-Turnhout de boot in tegen Weelde en werd er verloren met zware 7 - 1 cijfers. Met één op negen staat Oud-Turnhout momenteel in de kelder van de rangschikking. Het was dan ook te verwachten dat zij de Spetsers met een vechtersmentaliteit partij zouden geven. Merksplas startte met zijn typeploeg want zoals jullie weten 'never change a winning team'. Oud-Turnhout zette achteraan een stevig blok neer en met Nick Geudens beschikken zij op het middenveld over een echte regisseur. Merksplas koos resoluut voor de aanval en in het eerste kwartier noteerden wij verschillende kansen. Jan Geerts probeerde het van ver. Een schot van Michiel Lanslots werd afgeblokt. Joos Dockx kopte over en ook Arne Van de Pol kon niet afwerken. Oud-Turnhout liet zich echter niet onbetuigd. Azmani Abdelouali diende zich regelmatig aan in de zestien maar kon evenmin profiteren. In de 20' moest Tom Gysbrechts plat om een schot van Maarten Sas te keren. Even later snelle rood-groene aanval uit het boekje met Aaron Hourissa, Nick Geudens en Azmani Abdelouali in de hoofdrollen. In de 22' stormde Azmani Abdelouali opnieuw op keeper Gysbrechts af maar Tom redde in hoekshop. In de 27' zette Arne Van de Pol voor vanop rechts maar Joos Dockx kwam net te laat om de bal in doel te deviëren. Thomas Dielis moest Jari Bosmans uit de wedstrijd houden en provoceerde de Merksplas aanhang met een handbeweging zo van 'ik heb hem in mijn zakken'. Dit zou hem later in de wedstrijd nog zuur opbreken. In de 32' brak Nick Geudens andermaal uit door het centrum maar zijn schot ging naast. In de 38' wenkende kans voor Jens Jochems na hoekschop van Tom Cornelissen maar de bal ging voorlangs. In de 41' klommen wij dan toch op voorsprong. Michiel Lanslots werd onderuit gehaald in de kleine backlijn en de scheids wees onmiddellijk naar de stip. Kolfje naar de hand van Tom Cornelissen die de keeper geen schijn van kans gaf. Rusten met een gevleide 0 - 1 voorsprong. Na de appelsientjes ontplofte de wedstrijd. In de 50' dweilde Michiel Lanslots de rechterflank af maar hij besloot via de keeper in het zijnet. In de 54' ging Jari Bosmans zijn kans maar zijn vallende bal zeilde voorbij de verste paal. In de 57' alarmfase rood aan de overkant en Nick Marijnissen trapt de bal vanop 3 meter tegen de lat. Eén minuut later komt Oud-Turnhout op gelijke hoogte. Na een strak getrapte corner kopt Maarten Sas keihard in doel. 1 - 1 en de Spetsers toch een beetje van slag. Trainer Raf De Houwer brengt Ben Adriaensen in de ploeg in de plaats van Joos Dockx. In minuut 61, foutieve ingreep van Arne Van de Pol en vrije trap voor Oud-Turnhout centraal voor doel. Nick Marijnissen zet zich achter de bal en krult het leer heerlijk voorbij de muur in doel. Tom Gysbrechts was kansloos en de Spetsers 2 - 1 achter. Lang kon Oud-Turnhout echter niet van deze voorsprong genieten. In de 64' trapte Jens Jochems een lange bal tot bij Jari Bosmans die, met een mooie kapbeweging, keeper Joris Claessen het nakijken gaf. 'Wie laatst lacht, best lacht' nietwaar Thomas Dielis ... Intussen 2 - 2 tussenstand op het scorebord maar nog was het niet gedaan. Merksplas hield de druk op de ketel en dit resulteerde in verschillende hoekschoppen na elkaar. In de 67' pikte Tom Cornelissen de bal op aan de rand van de zestien en deponeerde deze netjes in het mandje. Straffe koffie noemen wij dat. Van 1 - 1 in de 58' naar 2 - 3 in de 67'. Dat zijn vier doelpunten in tien minuten, een gemiddelde waar wij best mee kunnen leven. Michiel Van Gemert kwam in de ploeg voor Arne Van de Pol. In de 72' perste Michiel Lanslots nog een spurt van 60 meter uit de benen maar scoren zat er na die inspanning niet meer in. In de 79' zette Michiel Van Gemert een mooie individuele actie op maar ook zijn poging liep vast in de Oud-Turnhout defensie.

Rood-groen probeerde nog met alle middelen om een gelijkspel uit de brand te slepen.Het spel werd bitsiger maar Merksplas bewaarde achteraan de rust. In de 88' kwam Sam Van den Broeck in de ploeg voor Jari Bosmans. Sam kreeg het aan de zijlijn al direct aan de stok met zijn directe opposant die met veel theater tegen de grasmat ging en een kopstoot veinsde. De scheids herstelde de rust en floot af in de 94'. Zwaar bevochten zege dus tegen een ondergewaardeerd Oud-Turnhout. Volgende zaterdag24/09/2016, staat de topper in en tegen Weelde op het programma. Aftrap om 17 uur. Wij willen de kermispret in Weelde niet bederven maar wij gaan toch vol voor winst.