Gelijkspel tegen Olmen volstaat voor behoud

Scheidsrechter

Zharkov Alexander (8)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Met een 1 – 1 gelijkspel tegen Olmen stelden de Spetsers op de laatste speeldag het behoud in 2deProvinciale veilig. We zagen een pittige partij voetbal met vooral in de tweede helft een sterk Merksplas. Jerzy Vermeeren en Kane Verhoeven waren niet van de partij wegens geel geschorst. Het was Issam Dahmani die in de 10’ de score opende na een individuele actie door het centrum. Eerst twee man voorbij, dan de keeper uitkappen en vervolgens beheerst afwerken. Op het kwartier verhoogde Merksplas de druk wat resulteerde in vier hoekschoppen na elkaar. Bij de tweede corner besloot Issam Dahmani op keeper Yenthe Vanchaze en bij hoekschop nummer vier werd de kopbal van Frederik Van Opstal onschadelijk gemaakt door de Olmense goalie. In de 21’ nette Jelle Claes de gelijkmaker. Fantastisch schot vanop zo’n 30 meter dat net onder de lat tegen de netten vloog. Mo Marouane en Issam Dahmani kregen op het halfuur nog kansen aan de voet maar konden niet afronden. In de 34’ uitstekende redding van Robbe Vermetten bij de eerste paal na een mooi opgezette Olmense aanval. Eén minuut later andermaal geweldige save van Robbe na een listig getrapte vrij trap richting verste hoek. Aan de overkant stuitte Issam Dahmani andermaal op een uitstekende doelman Yenthe Vanchaze en ook Mo Marouane kon niet profiteren in de herneming. Net voor rusten kwamen we goed weg. Glen Arnouts miste achteraan zijn interceptie maar gelukkig voor ons vloog het schot van Roy Vissers over de deklat buiten. Na de rust opnieuw en figuurlijk vuurwerk op het terrein. Steff Jochems nam de Olmense doelman op de korrel maar die had de juiste reactie in huis. In de 53’ lange run van Issam Dahmani over de linkerflank en uiteindelijk foutief afgestopt in de zestien. Terechte strafschop maar kapitein Glen Arnouts miste onbegrijpelijk vanop de stip. In de 58’ voorzet van Issam Dahmani tot bij Jan Geerts maar deze kopte in de handen van de keeper. Aan de overkant dook Roy Vissers plots alleen voor Robbe Vermetten op maar deze ging gepast in de voeten. Op het uur vonden Issam Dahmani en Mo Marouane elkaar blindelings maar een geruststellende tweede treffer bleef uit. In de 73’ kreeg de afscheidnemende Glen Arnouts zijn applausvervanging en kwam Nenad Ljuboja in zijn plaats. In de 74’ mooie Merksplasse aanval. Jan Geerts bediende Issam Dahmani die de bal aflegde tot bij Steff Jochems die net over besloot. In de 78’ stormde Nenad Ljuboja alleen op de bezoekende doelman af maar zijn schicht vloog over de dwarsligger. In de daarop volgende minuten stond Issam Dahmani nog drie keer aan het kanon maar de Olmense keeper leek alles te pakken vandaag. In de 89’ ontsnapten we kansrijk toen een haakfout van Jan Geerts in de strafschopzone niet bestraft werd met een penalty. Als we ons baseren op het aantal kansen zat er vandaag veel meer in voor Merkplas. Hun keeper Yenthe Vanchaze speelde een beresterke partij en Olmen streed, ondanks de degradatie, met open vizier.
Met dit gelijke spel eindigen we op plaats 12 in de rangschikking en totaliseren we 36 punten. Supporters, bedankt voor jullie steun tijdens het afgelopen seizoen en wellicht zien we elkaar terug bij het begin van volgende campagne.