Scheidsrechter

Van Gastel Marijn(3)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Na een pittige eerste helft en een iets mindere tweede periode hield Merksplas afgelopen zondag verdiend de drie punten thuis tegen Beekhoek. Geen studieronde vandaag maar meteen de beuk erin. Reeds in de 2’ moest Robbe Vermetten vol aan de bak om een vrije trap uit zijn doelvlak te zweven. In de 7’ stormde Nenad Ljuoboja alleen op de Geelse doelman af maar deze gooide zich in de schietbaan. In de 9’ klom Beekhoek op voorsprong toen de vrijstaande Jens Persyn vanaf de hoek van de zestien ongehinderd mocht aanleggen en de 0 – 1  tegen de touwen joeg. De Spetsers waren allesbehalve aangeslagen en drukten meer en meer hun stempel op het spel. Jerzy Vermeeren maar ook Nenad Ljubolja en Mo Marouane zaaiden paniek in de Beekhoekse rangen. In de 18’ lukte Kane Verhoeven de 1 – 1. Zijn schot vanuit de tweede lijn week af op een verdediger, maakte een vreemde curve en viel over de doelman heen in doel. Merksplas voerde de druk op en bepaalde nu het spel. In de 27’ penaltyfout op kapitein Glen Arnouts maar de scheids greep niet in. In de 34’ kwamen we verdiend 2 – 1 voor, een mooi doelpunt van Mo Marouane na puik voorbereidend werk van Jan Geerts en Nenad Ljuboja. Minuten later werd het bijna 3 – 1 maar keeper Marijn Gilis hield Mo Marouane met een ultieme reflex van een derde doelpunt. De spelers gingen met een goed gevoel de kleedkamers in en ook de supporters wisten de eerste helft te smaken. Ook tijdens de tweede helft bleef Merksplas baas maar morste het met de kansen. Een beetje meer ‘cool’ in de zone van de waarheid had beslist een ruimere zege opgeleverd. In de 49’ mooie aanval met Nenad Ljuboja en Mo Marouane in de hoofdrollen maar Kane Verhoeven mikte naast. Aan de overkant moest Robbe Vermetten plat op een schot van Thijs Maes. Op het uur probeerde Kane Verhoeven het nog een keertje vanop zo’n 20 meter maar zijn loeier ging 10 cm over de lat. Het spel aan Beekhoek kant werd potiger maar de scheids hield zijn gele kaarten op zak. In de 74’ werd Jerzy Vermeeren vervangen door Nordwin Laeveren die op de rechterflank ging post vatten. In de 78’ mooie combinatie tussen Nordwin Laeveren en Roy Jacobs en Mo Marouane wiens raket rakelings naast de kruising buiten vloog. In de 84’ mocht ook Roy Jacobs gaan rusten en maakte Steff Jochems zijn opwachting. In deze fase pakte Roy Jacobs geel wegens ‘te traag het veld verlaten’. In de 85’ zag Nenad Ljuboja doelman Marijn Gilis te ver uit zijn doel staan. Nenad probeerde het met een plaatsbal maar miste op een haar de winkelhaak. In de slotfase kon ook Jan Geerts een individuele actie niet afronden en hetzelfde overkwam Nenad Ljuboja en Kane Verhoeven alleen voor doel op aangeven van Mo Marouane. Brent Lommelen mocht de extra tijd minuten volmaken in plaats van Nenad Ljuboja. Een sterk spelende Jan Geerts keek nog onterecht tegen geel aan, op zijn minst een betwistbare beslissing van de scheids. Eind goed, al goed. Een leuke voetbalnamiddag en drie punten op zak.
Volgende zondag alweer een match met inzet tegen OG Vorselaar. We verwachten eveneens een tachtigtal gasten op onze Spetserslunch. We rekenen op een tweede overwinning op rij zodat we na de wedstrijd kunnen zeggen tegen onze vrienden uit Vorselaar: ‘het genoegen was geheel aan onze kant’.