Scheidsrechter

Joris Geert (9)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Voor de wedstrijd werd er één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Louis Gysbrechts die op zaterdag 19 januari 2019 thuis overleed. Louis was jarenlang jeugdvoorzitter en vader van keeper Tom Gysbrechts. Zo’n 250 toeschouwers waren afgezakt naar het Hofeinde om deze derby bij te wonen. Bij Minderhout liepen twee oud-spetsers in de spits met name Wesley Peeraer en Arne Geysen. Door de eerste vrieskou lag het veld er moeilijk bespeelbaar bij met een wel erg gladde zone in het strafschopgebied aan de kant van het kerkhof. Door de afwezigheid van Nenad Ljuboja (geel geschorst) ging Mo Marouane in de spits spelen. In de 4’ deelde Minderhout de eerste prik uit maar Robbe Vermetten ging goed plat op een schot van Wesley Peeraer. In de 12’ kwamen we 1 – 0 voor. Gemeten pas van Jan Geerts tot bij Nordwin Laeveren die Mo Marouane in het straatje stuurde en onder de keeper door scoorde in de verste hoek. In de 20’ unieke kans voor Jerzy Vermeeren maar hij kreeg de op halve hoogte getrapte bal niet onder controle. Stijn Mertens joeg de afvallende bal naast. In de 27’ puike tussenkomst van Robbe Vermetten toen hij Arne Geysen met een beenveeg van een doelpunt hield. In de 33’ gele kaart voor Jerzy na een doorglijfout op Minderhout keeper Glen Vorsselmans. Merksplas controleerde en Minderhout kon niet echt voor gevaar zorgen. Zo gingen we rusten met een 1 – 0 voorsprong. De tweede helft kende een indentiek verloop als de eerste helft. Merksplas was voetbaltechnisch de betere ploeg en in de 56’ lukte aanwinst Roy Jacobs de 2 – 0 na schitterend voorbereidend werk van Mo Marouane. Wat een balbeheersing van Roy en een beauty van een doelpunt. Merksplas ging toen wat achteruit hangen en Minderhout kwam tijdens het vijfde kwartier sterker aandringen. In de 73’ besloot Wesley Peeraer voorlangs en Arne Geysen besloot even later hoog in het zijnet. In de78’ werd de moegestreden Jerzy Vermeeren vervangen door Brent Lommelen. Met nog tien minuten op de klok tikte Robbe Vermetten een strak schot weg vanonder de lat. Ook de daarop volgende hoekschop werd door Robbe bij de tweede paal geneutraliseerd. In de 83’ applausvervanging voor Roy Jacobs die vandaag met zijn technische bagage en rust aan de bal de overwinning mee over de streep trok. Steff Jochems kwam hem vervangen. In de 85’ ging Mo Marouane alleen op de Minderhout keeper was maar deze kon erger voorkomen. In de slotfase reageerde Robbe Vermetten aan de overkant attent op een doelpoging van Wesley Peeraer. Overigens, sterke match van Robbe vandaag. In de 89’ liep Mo Marouane nog tegen een onterechte gele kaart aan toen hij verhaal ging halen bij scheidsrechter Joris Geerts die een voorafgaandelijke fout op Mo niet bestrafte. Mo werd gewisseld voor Stijn Bluekens die de laatste minuten volmaakte. Deugddoende overwinning vandaag en dat voelde je meteen aan de sfeer binnen de spelersgroep maar ook de supporters waren in hun sas met deze driepunter.
Volgende week gaan we op bezoek bij het gefusioneerde KFC Arendonk Sport. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van het vroegere Vrij Arendonk in het Meulegoor 54 in Arendonk. De wedstrijd wordt uitzonderlijk afgetrapt om 15.00 uur. Mits winst komt de beoogde vijfde plaats stilaan in het vizier. En daar gaan we voor.