Scheidsrechter

Greefs Kenneth (5)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Veelbelovende snelle start van de Spetsers met in de 3’ een overduidelijk handspel van een Vlimmeren speler in de zestien. Scheidsrechter Kenneth Greefs vond het wellicht te vroeg in de wedstrijd om een nochtans terechte strafschop te fluiten. Geel-zwart kon echter geen gevolg breien aan hun snelle start. Vlimmeren zette een stevig blok neer en er werd potig gevoetbald met twee gele kaarten binnen het halfuur voor de bezoekers. Onze backs waren vandaag niet in hun beste doen. Op het kwartier redde Frederik Van Opstal de meubelen toen hij Steven Bax in laatste instantie het scoren kon beletten. In de 23’ aanval van Vlimmeren over de rechterflank en weer was het Fred die kon ontzetten bij de tweede paal. In de 26’ zwaar schot van Steven Bax vanaf de hoek van de backlijn hoog in het zijnet. Ook Thijs Engels en Thomas Schellekens probeerden het nog van ver maar hun pogingen gingen over en naast. Op slag van rusten stuurde Nenad Ljuboja Nordwin Laeveren in het straatje maar zijn schot ging nipt voorlangs. In de tweede helft kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Een sterk opzettend Vlimmeren was dikwijls iets sneller op de bal. Toch kregen we in de 54’ een reuzekans om op voorsprong te klimmen maar het schot van Kane Verhoeven stierf op de lat. In de 57’ ging Steff Jochems naar de kant en kwam aanwinst Roy Jacobs, overgekomen van het Nederlandse Zundert, in de ploeg. In de 59’ verkeek onze verdediging zich op een terugspeelbal en Thomas Schellekens profiteerde hiervan om de 0 – 1 te scoren. Merksplas vocht echter terug en met nog twintig minuten op de klok werd er een serieus eindoffensief ingezet. Kapitein Glen Arnouts pakte uit met zijn fameuze crossballen en via onze flankaanvallers zorgden we voor gevaar in de zestien. Driemaal is scheeprecht moet Nenad gedacht hebben. In de 74’ besloot hij op de keeper na een mooie aanval over links. In minuut 75 dook Nenad alleen op voor keeper Tobias De Brouwer maar deze redde met de voet in hoekschop. In de 76’ lukten we dan toch de verdiende aansluitingstreffer. Geweldige assist van Jerzy Vermeeren tot bij Nenad die de 1 – 1 scoorde. In de 79’ stormde de doorgebroken Steven Bax alleen op Robbe Vermetten af. Glen Arnouts pakte uit met een zuivere tackle in de grote backlijn en kon erger voorkomen. Nordwin Laeveren legde vandaag heel wat kilometers af en mocht gaan rusten in de 81’. Mo Marouane kwam in de ploeg na een week ziek thuis. Intussen maakte Roy Jacobs een geslaagde entree in de ploeg, balvast, klare kijk en aanspeelbaar aflossingspunt in de zone van de waarheid. In minuut 87’ werd de Merksplas aanhang compleet zot. Stijn Mertens trapte een voorzet tot bij Nenad die de bal snoeihard met het hoofd in doel kopte. 2 – 1 voor met nog drie minuten op de klok. Om tactische redenen werd Jerzy nog gewisseld voor Stijn Bleukens maar we hielden stand. Ook de spelers waren door het dolle heen en vierden deze overwinning op hun eigenste uitbundige manier. Hopelijk zijn we nu vertrokken voor een reeks want met wedstrijden tegen Herselt, Minderhout, Arendonk en Weelde staan we voor een zware januari maand. Volgende zaterdag gaan we op bezoek in het verre Herselt. We trappen af om 19.30 uur. Hopelijk lukken we een tweede zegen op rij. Jef Van Dun.