Scheidsrechter

Van Den Heuvel Tom( 9)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Heel wat kopzorgen afgelopen zondag voor trainer Nick Van Gorp. Stijn Mertens en Jan Geerts stonden niet op het scheidsrechtersblad wegens geel geschorst. Ook de ziekenboeg zat behoorlijk vol zodat de Spetsers met een sterk gewijzigd elftal de wei in moesten tegen Sint-Dimpna. De Spetsers begonnen veel te slap aan deze partij en moesten voortdurend achter de feiten aanlopen. Het spelniveau en de beleving lagen bijzonder laag en daarvan wist de Geelse ploeg optimaal te profiteren. Reeds in de 4’ klom Sint-Dimpna op voorsprong toen Marijn Steurs een afvallende bal vanop zo’n 25 meter lateraal tegen de netten kogelde. Vijf minuten later werd het 0 – 2 na een mooie aanval over rechts die door kapitein Lars Luyckx beheerst werd afgerond bij de tweede paal. Merksplas kreeg maar geen lijn in het spel en moest de wet van de sterkste ondergaan. Sint-Dimpna  ging voortdurend in de aanval wat leidde tot een groot aantal hoekschoppen en druk op onze verdediging. Af en toe kon Merksplas uit de omknelling ontsnappen en in de 34’ werd Nenad Ljuboja foutief gestopt in de zestien. De penalty werd feilloos omgezet door Glen Arnouts die de aansluitingstreffer lukte. 1 – 2 en terug een beetje hoop in de Merksplasse rangen. In de 42’ trok een zwak leidende scheidsrechter Tom Van Den Heuvel een tweede gele kaart voor onze kapitein en die mocht met rood richting kleedkamers trekken. We haalden de rust zonder verdere kleerscheuren maar het zag er allesbehalve goed uit. De tweede helft was nog maar net op gang gefloten toen Admir Krajisnic alleen op doeman Robbe Vermetten afstormde. Robbe kwam goed uitlopen en redde met een beenveeg. De hoekschop die daarop volgde werd door Jerzy Vermeeren van de lijn gekeerd. Snel werd duidelijk dat de Spetsers met z’n tienen niet opgewassen waren tegen het aanvallende geweld van Sint-Dimpna. In de 69’ zette Michiel Slaets de 1 – 3 op het scorebord en in de 72’ deed Marijn Steurs met een vierde doelpunt het licht uit. De laatste twintig minuten waren overbodig. Sint Dimpna controleerde en geel-zwart hing in de touwen. Houston we have a problem. Tijd om ons te bezinnen en terug de rug te rechten.

Zondag gaan we op bezoek in Beekhoek. Zij tellen net als K Merksplas SK acht punten en staan één plaatsje hoger gerangschikt. De winnaar van deze match schuift een eind op in de rangschikking richting veilige middenmoot. De verliezer blijft hangen in de kelder en is op achtervolgen aangewezen.
Opgelet. Vanaf begin november 2018 tot en met einde januari 2019 vangen de zondagnamiddagwedstrijden aan om 14.30 uur in plaats van om 15.00 uur.
Tot zondag in de Broekstraat in Geel Ten Aard. De ploeg heeft jullie nodig.