Scheidsrechter

Greefs Kenneth(5)

Accommodatie

Onbekend

Nadat Minderhout vorige week in de 93’ minuut gelijkstelde, overkwam ons deze week precies hetzelfde in onze thuiswedstrijd tegen het gefusioneerde KFC Arendonk Sport. In de 93’ scoorden zij de gelijkmaker en eindigde de wedstrijd op 4 – 4. Twee weken na elkaar telkens 2 punten weggeven in de toegevoegde tijd, het klinkt onwaarschijnlijk maar het is nu eenmaal de realiteit. Tijd voor een wake up call.
Nochtans begonnen de Spetsers goed aan de wedstrijd. In de 5’ trapte Jan Geerts een vrije trap voor doel maar Steff Jochems gleed de bal naast. In de 11’ diezelfde Jan Geerts aan de basis van een tweede kans maar Nordwin Laeeren kopte te zacht op doel. In minuut 13 klommen we op voorsprong. Gemeten doorsteekpas van Steff Jochems tot bij Nedad Ljuboja en die gaf Arendonk doelman Niels Vandersmissen het nakijken. 1 – 0  op het scorebord. In de 16’ penaltyfout op Mo Marouane maar scheidsrechter Kenneth Greefs liet doorspelen. In de 20’ moest Nordwin Laeveren gekwetst naar de kant en Jerzy Vermeeren kwam invallen. In de 22’ snelle Arendonkse tegenaanval over de rechterflank en het was Laurens Verstraelen die Robbe Vermetten te grazen nam. 1 – 1 tussenstand. Merksplas was even het noorden kwijt en daarvan profiteerde andermaal Laurens Vestraelen om de bezoekers op voorsprong te schieten in minuut 26. De bordjes wezen 1 – 2 aan. Merksplas herpakte zich snel en in de 32’ lukte Frederik Van Opstal de 2 – 2 op aangeven van Nenad Ljuboja. Arendonk liet echter niet begaan en hun stevige grote spitsen maakten het onze verdedigers knap lastig. In de 43’ vloerde Steff Jochems de Arendonk goalie met een schitterende lobbal en kwamen we 3 – 2 voor. Direct na de appelsientjes liepen we verder uit tot 4 – 2. Steff Jochems stond andermaal op de juiste plek na een assist van Jerzy Vermeeren die overigens een opgemerkte partij speelde. Wie dacht dat Arendonk zich bij de situatie neerlegde, kwam bedrogen uit. Zij schakelden over op powerplay, hanteerden de lange bal met telkens een snelle omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Het spel werd virieler met nogal wat gele kaarten aan beide kanten tot gevolg. In de 53’ tekende Daan Huysmans voor de 4 – 3. Het was nu alle hens aan dek voor KMSK. Onze eerder kleine en technisch onderlegde voetballers hadden het niet onder de markt tegen de ‘torens’ van Arendonk die overwicht hadden in de lucht. Arendonk probeerde het vanuit de 2delijn met afstandsschoten van een sterke Tom Michiels. In de 73’ loeier van Seppe Lavrysen richting eerste paal maar Robbe Vermetten pakte klemvast. In de 80’ waren we nog getuige van een heet standje voor het Merksplas doel maar we hielden voorlopig stand. Aan de overkant kreeg de doorgebroken Brent Lommelen nog een kans aan de voet maar hij kon niet afwerken. In de 92’ probeerde Jan Geerts het nog een keertje van ver maar zijn schot vloog over. En toen kwam die fatale minuut 93 eraan. Jonas Vaes ging na hoekschop in duel met Robbe Vermetten, velen zagen een fout op onze keeper, en Jonas werkte de bal over de lijn. Geldig doelpunt oordeelde de scheids en 4 – 4 eindstand.
Merksplas in zak en as na deze partij en Stijn Mertens en Robbe Vermetten pakten beiden nog geel in deze fase. Met dit gelijkspel schieten we weinig op en blijven we hangen in de kelder van het klassement. Volgende week zondag met de kermis gaan we op bezoek in Weelde. Zij beschikken over een sterke aanval en staan momenteel op een 6deplaats in de rangschikking. We verwachten evenwel  een gemotiveerd Merksplas aan de aftrap. Tot zondag op de Baetenheide in Weelde.