Nog geen overwinning voor K Merksplas SK

Scheidsrechter

SAENEN GERRY(7)

Accommodatie

Onbekend

In de loop van de week moest Sam Van Den Broek op training afhaken met last aan de mediale band van de knie, maar een migraine aanval vlak voor het vertrek naar Vlimmeren bij Glen Arnouts zorgde voor wat paniek. Bovendien had de in allerijl opgeroepen Stijn Bluekens op zaterdag reeds een volledige wedstrijd met de reserven gespeeld.

Onze jongens werden door de gepromoveerde kapitein Stijn Mertens in ieder geval danig opgejut want Seppe Smits (vorig jaar nog in dienst van MSK)  had in de kranten een hartig onthaal beloofd.

Het waren onze jongens die de wedstrijd al snel in handen namen met in de 2 min reeds een hoekschop echter zonder gevaar. Maar in min 4 was er een zeer duidelijke duwfout in de grote rechthoek maar ref Gerry Saenen gebaarde van krommen haas. Toch gingen we met volle overgave en met veel druk naar voren nog meer in het offensief. Ljuboja kreeg een mooie inlegger maar kreeg geen goede controle. Op min 7 gaf Jan Geerts een prima steekpas naar Jari Bosmans wiens voorzet iets te kort was voor Ljuboja Nenad. De druk hield aan en Stef Aerts(vl) kreeg al snel een gele kaart voor gevaarlijk spel. Na 20 min speelt Dries Van Herck (Vl) terug op zijn doelman, die pakt de bal, dus vrijschop. Nenad Ljuboja achter de bal,  keper Tobias De Brouwer (Vl) duwde de bal terug het veld in waar Nenad  de rebound op een bos spelers besloot.

22 Min  Diepte pas Nenad op Jari Bosmans die netjes de bal voorbij doelman Brouwers schoof. Meer dan verdiende 0 – 1 voorsprong.

Vlimmeren was nu even aangeslagen en probeerde met de lange bal voor wat weerwerk te zorgen maar Mo Marouane zorgde met een ferme knaller voor een knappe redder van Brouwers. Na 35 min kwam er een enorme kans voor Vlimmeren maar Kamiel Vermeylen miste jammerlijk. Toch waren de gastheren nu wakker geschoten met meer gevaar voor ons doel. Jonkie keper Robbe Vermetten wist voortreffelijk raad met hun gevaarlijk pogingen. De rust was welgekomen na een intense eerste helft.  Rust: 0 – 1

3 min na de rust wist boomlange spits Steven Bax een rommelige fase opportunistisch te benutten 1 – 1 . Zeker te vermijden doelpunt!

Merksplas even aangeslagen. Vlimmeren kwam alleszins sterker uit de kleedkamer zonder gevaarlijk te zijn. Al bleven de lange ballen naar de twee torens van Vlimmeren( Bax en Geentjens) maar komen. 70 min geel voor de drieste tackel van Kamiel Vermeylen. Er kwam nog een hard schot van Mo Marouane net naast de paal en een mooie aanval met Nenad en Jari zonder resultaat. Op de 78 min komen wij nu goed weg, een duidelijke fout van Stijn Bluekens in de backlijn en ook nu komt er geen strafschop, heel Vlimmeren nu erg verontwaardigt. Het bleef een moeilijk einde voor onze jongens en de 1 – 1 uitslag was de juiste weergave van deze wedstrijd, daar was iedereen het over eens.  Toch had ik een wrang gevoel, de eerste helft was echt goed en ik zag enkele goede eigen kweek jongeren aan het werk. Heb ik gelijk of geen gelijk?