Scheidsrechter

VAN DE CRUYS KRISTOF(8)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

De Spetsers kwamen in hun sterkste opstelling aan de aftrap in een 4 – 4 – 3 opstelling. We kozen meteen voor de aanval wat in de 5’ resulteerde in een eerste kans voor aanvaller Rik Gielen op aangeven van Nenad Ljuboja. Twee minuten later was Rik dichtbij de openingstreffer na mistasten in de Retiese verdediging maar zijn lobbal ging net over. Retie prikte af en toe tegen en Robbe Vermetten moest alles uit de kast halen om een zwabberbal van Sander Broeckx over de lat te tikken. In de 16’ kreeg Jari Bosmans een mooie kans aan de voet maar zijn schot uit de draai met links werd gepareerd door Stef Jansen. In de 25’ ging Mohammed (Mo) Marouane vlot voorbij de Retiese laatste man maar hij stuitte op de doelman. In de 28’ stond Mo weer aan het kanon maar zijn schot vanop zo’n 25 meter werd door de keeper over de lat in hoekschop geduwd. En toen werden we koud gepakt door Retie. Dom balverlies op het middenveld luidde een snelle Retiese tegenaanval in.

Met 3 baltoetsen speelden ze onze verdediging uit verband en Veeke (Robbe Vermetten) was kansloos tegen de pegel van Tijs Hermans. 0 – 1 op het scorebord in de 36’ Tijdens het laatste 10 minuten van de eerste helft trok Retie het spel naar zich toe en waren ze baas op het middenveld. Raf Gysels, zoon van oud-trainer Dirk Gysels en tegenwoordig aan de slag bij Retie, liet zich opmerken in de 40’ maar zijn afstandsschot vloog naast de linkerpaal buiten. Tijdens de tweede helft trachtte Merksplas de bakens te verzetten. Met lange ballen probeerden we onze spitsen te bereiken. De Retiese verdediging kraakte maar begaf niet. Intussen bleef het opletten voor de rood-gele tegenstoten. In de 60’ ging Veeke onverschrokken in de voeten van de doorgebroken Hans Ceursters en redde zo de Merksplasse meubelen. In de 65’ mocht Frederik Van Opstal gaan rusten en kwam Jan Geerts in de ploeg. Het spel kantelde naar rechts en Jan deed meermaals ‘het lijntje’ maar scoren wou maar niet lukken vandaag. In de 67’ nam Nenad Ljuboja drie verdedigers te grazen maar hij besloot te zwak op doel. Even later knutselden Rik Gielen en Nenad een mooie aanval in elkaar maar weer kon de Retiese doelman het gevaar keren. In de 75’ werd de gekwetste Jari Bosmans vervangen door Steff Jochems. In de 80’ reuze redding van Robbe Vermetten die andermaal in de voeten moest om de doorgebroken Hans Ceursters van een doelpunt te houden. Nordwin Laeveren mocht de laatste 5 minuten volmaken en kwam in de plaats van Mo Marouane. Merksplas gooide nu echt alles in de aanval en het Retiese doel werd bestormd en belegerd. Rik Gielen was er nog heel dichtbij, tot twee keer toe zelfs. Bij een eerste gelegenheid devieerde hij de bal net naast en bij een tweede kans kopte hij de bal naast de linkerpaal op aangeven van Dries Janssens. Retie kreeg vandaag meer dan het verdiende. Merksplas was doorlopend de betere ploeg maar kon niet scoren.
Volgende week gaan we op bezoek bij onze buren uit Vlimmeren. Altijd een geladen partij maar die op en naast het veld steeds sportief betwist wordt. Aftrappen doen we om 15 uur.