Datum

14 januari 2018 9:30

Accommodatie

KMSK Hofeinde

De start van een nieuwe speelronde na de winterstop en meteen een nieuwe tegenstander die we mochten ontvangen op onze clubterreinen. De leeftijdsgenoten van 's Gravenwezel-Schilde kwamen op bezoek. Van de tegenstander was geweten dat ze met een goed voetballende ploeg op het terrein zouden verschijnen en een goede mentaliteit aan de dag konden leggen. Dit uit ervaringen met deze ploeg de voorbije seizoenen. Het was aan onze ploeg om de positieve prestatie van vorige week in en tegen KFC Turnhout voor te proberen zetten in deze eerste competitiewedstrijd. Voor deze wedstrijd werd de focus gelegd op het tempo van de balwisseling, het aan de dag leggen van een goede (winnaars)mentaliteit, het winnen van de duels en het onder druk zetten van de tegenstander.

De eerste 15 minuten namen onze U13 P het heft onmiddellijk in eigen handen. We domineerden op de helft van de tegenstander en creëerden stelselmatig meer kansen. De partij was een kleine tiental minuten onderweg en dit resulteerde in een mooi uitgespeelde aanval opgezet vanop de linkerflank die uiteindeljik mooi afgerond kon worden door Ward Martens. Dit op aangeven van Klaas Ceusters. Er werden mooie combinaties op de mat gelegd. Deze mogelijkheid dwongen we uiteraard zelf af door snel druk te zetten op onze tegenstander en onze duels te winnen. Het tweede en derde kwartier kwam 's Gravenwezel-Schilde beter in de match al konden we zelf ook nog regelmatig gevaarlijk zijn voor deel. De kansen resulteerden niet in doelpunten, dit langs beide zijden. Het tweede kwartier was voor de bezoekers. Onze ploeg kon de scherpte in dit gedeelte van de wedstrijd niet behouden waardoor 's Gravenwezel gevaarlijker werd. De kwaliteit van de laatste passing was bovendien niet meer voldoende. Zonder echt in de problemen te komen, gingen we met een 1-0 voorsprong de laatste 10 minuten van de wedstrijd in. Natuurlijk is het de wet van het voetbal dat er bij een dergelijke tussenstand en het gegeven dat 's Gravenwezel meer in de wedstrijd kon komen , je als ploeg dat tegendoelpunt kan slikken op een verkeerd moment. Dit gebeurde ook en 8 minuten voor het einde van de wedstrijd scoorden de bezoekers de voor hen langverwachte tegentreffer. Dit door jammerlijk mistasten in onze defensie. Na deze gelijkmaker konden we nog dominant voetballen met een paar ultieme kansen, maar het geluk was niet aan onze zijde te vinden.

Jammer, maar al bij al een terecht gelijkspel in een aangename wedstrijd. We zagen opnieuw een aantal belangrijke werkpunten waar we de komende week op kunnen werken. Hoofd omhoog en hard blijven werken!

Verslaggever : Toon Huybrechts.