Scheidsrechter

Mathijssen Gunther

Accommodatie

Onbekend

Met hoge verwachtingen trokken we zondag naar Rapid Leest met de stellige overtuiging om minstens één punt te pakken en zo het behoud in 1steProvinciale veilig te stellen. We kwamen echter van een kale reis thuis na een matige wedstrijd. Het veld lag er netjes bij daar in Leest en ook de zon was van de partij. De eerste helft verliep gelijkopgaand maar geen van beide ploegen wist uitgesproken kansen bijeen te voetballen. Dit veranderde in de 29’ toen kapitein Bavo Meeus na een vrije trap ongehinderd mocht inkoppen bij de tweede paal. 1 – 0 wegens te slap en te passief verdedigen. Rapid liet er geen gras over groeien en twee minuten later stond de 2 – 0 op het scorebord. Een mooi doelpunt overigens van Melvin Bouwmeester die doelman Robbe Vermetten met een hard schot te grazen nam. Ook hier werd er gescoord vanuit een stilstaande fase en ging onze verdediging niet vrijuit. De Spetsers reageerden onmiddellijk. Issam Dahmani zette een drietal Leest verdedigers in de kou en werd uiteindelijk foutief gestopt in de grote rechthoek. Terechte strafschop die feilloos omgezet werd in de 34’ door Glen Arnouts. 2 – 1 op de stadionklok en we hadden terug een wedstrijd. Merksplas bleef aandringen. Een mooie aanval met Timo D’Huyvetter, Sam Van den Broek en Issam Dahmani werd geneutraliseerd door doelman Ruben Van Wemmel. Een afstandsschot van Kane Verhoeven werd in hoekschop geduwd en een kopbal van Timo D’Huyvetter vloog maar net over. De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Issam Dahmani onderuit gehaald werd in de zestien. Een schoolvoorbeeld van een penalty maar scheidsrechter Gunther Matthijssen dacht er anders over. In de 54’ kwamen we goed weg toen Melvin Bouwmeester de bal op de deklat schilderde. Twee minuten later miste Sam Van den Broek een open kans voor doel op aangeven van Jari Bosmans. Jari kreeg het vandaag zwaar te verduren en gelukkig had een dubbele tackle op zijn enkels geen ernstige gevolgen voor hem. Aan de overkant bracht Robbe Vermetten redding op een poging van Bavo Meeus. Het spelniveau daalde met onverzorgd voetbal en slechte passing tot gevolg. Met nog tien minuten te gaan trokken de Spetsers terug alle registers open. In de 81’ inslinger van Jari Bosmans maar Issam Dahmani kopte nipt naast. In de 83’ opnieuw een solo actie van Issam maar hij besloot over. Nochtans stonden twee geel-zwarte spelers vrij voor doel en een pasje opzij had wellicht een betere optie geweest. In de 90’ ultieme poging van Hakan Patan maar zijn schot werd van de lijn gekeerd. Ondanks een aantal goede kansen werd er in de tweede helft niet meer gescoord. We moeten zondag dus nog vol aan de bak tegen kampioen Lyra. Mogelijk volstaat één punt voor het behoud maar we zouden het seizoen graag met een driepunter afsluiten.
Een aantal spelers van het eerste elftal hangen hun schoenen aan de wilgen en een aantal anderen gaan elders hun geluk zoeken. Zondag na de wedstrijd nemen we op gepaste wijze afscheid en wordt er een feestje gebouwd in de kantine. Zorg dat je d’ erbij bent.