Scheidsrechter

Van Reeth Jordy

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Afgelopen zondag ontvangen we leider Racing Mechelen op het Hofeinde. De wedstrijd werd als een risicomatch beschouwd en bijgevolg werden er passende veiligheidsmaateregelen getroffen. Gelukkig bleef alles rustig op een paar kleine incidentjes na en konden de talrijk opgekomen supporters van een pittige wedstrijd genieten. Van een studieronde was nauwelijks sprake. In de 5’ kwamen we 0 – 1 achter na slecht uitverdedigen van doelman Tom Gysbrechts. In eerste instantie kon Tom de bal nog over de achterlijn werken maar de daarop volgende corner werd door Sabri Hmouda in doel gewerkt. De Spetsers bleven niet bij de pakken zitten en kozen resoluut voor de aanval. In de 10’ week een schot van Glen Arnouts af op de Mechelse verdediging. Even later ging Kane Verhoeven zijn kans maar zijn afstandsschot leverde slechts een hoekschop op. In de 16’ stuurde Tom Cornelissen Issam Dahmani in het straatje maar doelman Frédric Ledent haalde de bal uit zijn voeten. In de 18’ schitterende aanval opgezet door Jan Geerts, Issam Dahmani en Ben Adriaensen die de Mechelse goalie omspeelde en zo de 1 – 1 op bordjes zette. Lang konden we niet genieten van deze gelijke stand want twee minuten later lukte Kevin Huysmans de 1 – 2 bij de eerste paal met een fraaie kopbal. In de 28’ moest Ben Adriaensen gekwetst naar de kant en Jari Bosmans kwam hem vervangen. Op het halfuur werd een doelpunt van Auguy Dondo-Ndubo afgekeurd wegens buitenspel. Aan de overkant probeerde Jan Geerts het van ver maar zijn schot werd door de keeper met de vingertoppen over getipt. Tom Cornelissen en Issam Dahmani vonden elkaar nu blindelings maar tot twee keer toe werd Issam afgevlagd wegens off side. Na de rust werd er viriel gevoetbald met Merksplas dat er vol voor ging. Van enig klasseverschil tussen de leider en KMSK was geen sprake. In de tweede helft had Racing het knap lastig en moest het opletten om geen doelpunten te slikken. In de 63’ werd Issam Dahmani onder de zoden gestopt waarop de scheids belaagd werd door de Spetsers. De Mechelse aanhang zag het evenwel anders en bekogelde de lijnrechter met plastiek bekers bier. Het spel lag minutenlang stil maar gelukkig escaleerde de toestand niet. In 70’ dikke kans voor Issam maar hij vond tot twee keer toe de Mechelse doelman op zijn weg. In de 76’ werd de moegestreden Jan Geerts vervangen door Seppe Smits.  Het zat vandaag niet mee voor Issam want in de 78’ kopte hij de bal over de lat. Ook Glen Arnouts ging zich vooraan moeien in de debatten, claimde een strafschop maar de scheids gaf niet thuis. In de 84’ vuile overtreding op Tom Cornelissen die gelukkig kon doorspelen na een horror tackle. In de 88’ volgde nog een lel op doel van Stijn Mertens maar de bal geraakte niet voorbij een bos van Racing spelers Merksplas was doorlopend de betere ploeg en verdiende absoluut een gelijkspel. In de slotminuten kwamen Rob Dekleermaeker en Kevin Huysmans nog twee keer gevaarlijk opzetten maar Tom Gysbrechts kwam telkens gepast tussenbeide. De gemoederen liepen hoog op in beide trainershonken en scheidsrechter Van Reeth stuurde beide Mechelse coachen en onze Raf Govers achter de omheining. Zondag gaan we op bezoek bij hekkensluiter Groen Rood Katelijne. Geen gemakkelijke opdracht want groen rood zal zijn huid duur verkopen. Aftrap om 15 uur.