Leysen marc

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd foto's : deel 1 - deel 2 - deel 3

De Spetsers boekten vandaag op het veld van Witgoor een erg belangrijke zege in de strijd om het behoud. Na een spannende pot voetbal lukte Steff Jochems in de 70’ de 2 – 3  en kroonde hij zich met dit doelpunt tot matchwinnaar. Prachtig weer vandaag om te voetballen, de zon hoog in de lucht en 23° op de thermometer. Reeds in minuut drie ging Issam Dahmani op solotour maar de goedgevolgde Jari Bosmans werd in de zestien vakkundig van de sokken gelopen. In de 6’ kreeg Timo D’Huyvetter de bal tegen de arm in ons strafschopgebied. Gans Witgoor schreeuwde om een penalty maar scheidsrechter Marc Leysen gaf niet thuis. In de 9’ schitterend doelpunt van Jari Bosmans die de bal met rechts in de winkelhaak schilderde op aangeven van Issam Dahmani. 0 – 1 voor en eentje om in te kaderen Jari. Ook Tom Cornelissen speelde zich rond het kwartier tot twee keer toe in de kijker maar de Witgoor doelman wist erger te voorkomen. In de 18’ probeerde Issam Dahmani het met een spectaculaire halve omhaal maar hij miste. In de 22’ supersave van Tom Gysbrechts die een knaller van Kerim Hangisi met de vuisten neutraliseerde. In de 24’ maakten vader Willy en zoon Raf Govers zich erg druk op de Merksplas bank naar aanleiding van een niet toegestane drinkpauze. De lijnrechter kwam de gemoederen bedaren. Op het halfuur corner voor Witgoor. De bal werd hard en strak ingespeeld maar twee aanstormende Witgoor aanvallers konden niet afronden. In de 33’ mooie individuele actie van Timo D’Huyvetter die een vrije trap opleverde. Het schot van Arne Van de Pol zoefde maar net naast. Er kwam nu meer evenwicht in het spel maar het viel op dat de passing van Witgoor in de zone van de waarheid niet zuiver was. Jorne Van Genechten dacht daar in 44’ anders over. Hij zette twee van onze verdedigers in de wind maar botste toen op een weer erg secure Tom Gysbrechts die onverschrokken in de voeten ging. De rust in met een kleine maar verdiende voorsprong na een genietbare eerste helft. Tom Cornelissen bleef achter in de kleedkamer en Steff Jochems kwam in de ploeg. Witgoor zette nu meer druk naar voor en dit leverde een aantal hete standjes voor doel op. In de 53’ lukte Jente Van Rooy de 1 – 1 met een fraai kopbaldoelpunt na hoekschop. Merksplas bleef niet bij de pakken zitten en in 55’ klommen we terug op voorsprong. Jari Bosmans gooide ver in  en Stijn Mertens knalde de afvallende bal met zijn rechter netjes in het hoekje en 1 – 2 op het scorebord. In de 67’ duidelijk handspel van Jan Geerts in het strafschopgebied en de bal ging onverbiddelijk op de stip. Tom Janssen nam zijn verantwoordelijkheid en nette de 2 – 2 door het centrum. Drie minuten later werd de Merksplas aanhang zot toen invaller Steff Jochems doelman Gilis via de binnenkant van de paal te grazen nam en Merksplas terug 2 – 3 voor kwam. In de 72’ mocht Issam Dahmani naar de kant en kwam Ben Adriaensen invallen. Witgoor probeerde nog een derde keer terug te komen maar Kerim Hangisi en Tom Janssen konden niet afronden. In de 78’ mirakel save van Tom Gysbrechts. In één en dezelfde fase haalde hij eerst de bal uit de linker beneden hoek om vervolgens een tweede doelpoging tegenvoets en met gestrekt been van de doellijn te vegen. Pure klasse en beslist de beste keeper van de reeks. Drie minuten later sloeg het noodlot dan toe voor Tom. Na een tussenkomt kwam Tom slecht neer en kwetste zich zwaar aan de knie. Het spel lag minutenlang stil en Tom moest noodgedwongen de strijd staken. Van de hemel naar de hel in een paar minuten tijd. Robbe Vermetten kwam postvastten onder de lat en maakte de laatste tien minuten van de wedstrijd vol. Van stress was geen sprake en met enkele gepaste interventies sleepte Robbe de zege mee over de streep al had hij geen verhaal tegen het schot dat in de slotminuut op de lat uiteen spatte. Met nog vier wedstrijden te spelen waarvan drie thuiswedstrijden, moeten we het behoud in eerste provinciale kunnen veilig stellen.

Aanstaande woensdag 11 april 2018 spelen we thuis een inhaalwedstrijd tegen Schriek. Schriek telt net als wij 34 punten en in de rangschikking zijn we naaste buren. De winnaar van deze partij is zo goed als zeker gered. Deze match met inzet mag je zeker niet missen. Aftrap om 19 uur.