Scheidsrechter

Saenen Gerry

Accommodatie

Onbekend

Onze jongens mochten met opgeheven hoofd van het veld stappen na de wedstrijd bij leider Lyra. Na een paar zware nederlagen hadden de Spetsers vertrouwen getankt in de 4-0 zege tegen Leest. Maar de verplaatsing naar de fiere leider beloofde ander koek te worden. Vorige week hakte Lyra Kontich met 1-5 in de pan. KMSK verloor zelf twee weken geleden met 0-4 van datzelfde Kontich. Misschien begrijpelijk dat sommige wiskundig aangelegde supporters van Lyra dubbele cijfers in het vooruitzicht stelden. Volgens het bestuur van Lyra was het de eerste keer in hun rijk gevulde geschiedenis dat ze tegen Merksplas speelden. We waren dus getuige van een historische wedstrijd.

Na een aantal weken naïef in het mes te zijn gelopen, had trainer Raf De Houwer nu zijn plannetje klaar. Er werd omgeschakeld naar een driemansverdediging (Jan Geerts – Dries Janssens – Timo D’Huyvetter) en een verstrekt middenveld (Sam Van Den Broek – Stijn Mertens – Kane Verhoeven – Tom Cornelissen). Maar er stonden ook drie aanvallers (Hakan Patan – Issam Dahmani – Jari Bosmans) in de basis.

Wellicht was er toch sprake van enige onderschatting bij de leiders. Het wedstrijdbegin kleurde fel geel zwart (en dat zijn kleuren die ze bij Lyra niet zo graag zien).

Het was KMSK dat in de derde minuut als eerste de neus aan het venster stak. Na een mooie combinatie over verschillende stations kon Sam Van Den Broek van op de flank een strakke voorzet trappen. Jammer genoeg was er niemand op de juiste plaats om de bal in doel te werken. Een paar minuten later werd dit kunstje nog eens overgedaan. Opnieuw een voorzet van Sam. Hakan devieerde de bal achter het steunbeen richting doel. De Lyra goalie stond echter op de juiste plaats. Ook een ingestudeerde hoekschop kon de doelman van Lyra in de 8ste minuut niet verrassen. Een paar minuten later weer dreiging na een mooie persoonlijke actie van Issam Dahmani die helaas gevolgd werd door een mindere voorzet. Inmiddels was de wedstrijd een kwartier ver en was het al KMSK dat de klok sloeg. De organisatie stond goed zoals dat heet en de Spetsers groeven zich niet in. Het druk zetten van Issam Dahmani en Tom Cornelissen op de centrale verdedigers van Lyra was hiervan een duidelijke illustratie.

Net na het kwartier tekenden we de eerste noemenswaardige actie van Lyra op. Tom Gysbrechts kwam goed uit zijn doel, ging in de voeten van de tegenstander en werkte de bal in hoekschop. Ook Lyra kwam met een ingestudeerde variant. Maar deze mislukte deerlijk. De bal werd eenvoudig weggegeven en Issam zette aan voor een spurt van 70 meter met de bal aan de voet. Hij legde de bal opzij naar de meegelopen Jari die op de vuisten van de keeper besloot. Een minuutje later krijgt Dermaut van Lyra een goede mogelijkheid aan de 2e paal maar hij besluit zwak en Tom Gysbrechts kan eenvoudig redding brengen. Een paar minuten later probeert Lyra het nog eens van buiten de 16 maar Tom gaat opnieuw goed plat op het schot centraal in doel. Het spel golft nu heen en weer. Halfweg de eerste helft tovert Issam nog eens een technisch nummertje uit zijn voeten. Hij speelt dan Tom Cornelissen aan die een een-tweetje opzet met Hakan. Tom komt oog in oog te staan met de doelman en schiet de bal laag met links gekruist naar de tweede paal. De bal loopt rakelings voorlangs. Dit was opnieuw een actie uit het boekje. Kort daarna komt Jari Bosmans vrij. De hoek is scherp maar Jari besluit toch te schieten. De keeper kan aan de eerste paal redding brengen. De bal opzij leggen was hier misschien meer aangewezen geweest.

Na het half uur is er licht overwicht voor Lyra. In de 36ste minuut is er een schot van buiten het strafschopgebied dat Tom kan afweren. De rebound is voor Lyra maar de afwerker stond in buitenspel op het moment van het schot. Geen doelpunt dus. Goed gezien van de gelegenheids grensrecher die na een kwartier spelen het arbiterstrio completeerde. We noteerden een paar minuten later nog een kopballetje aan de tweede paal maar KMSK kwam niet echt in de problemen. Met de rust in zicht bracht Lyra van ver de bal in het Merksplasse strafschopgebied. De bal werd door een Lyra speler duidelijk met de hand gemanipuleerd bij het afleggen voor zijn medespeler. De scheidsrechter zag het niet en Kreydt profiteerde van de consternatie om de bal hard en zuiver in doel te schieten. Zo kon Lyra met een gevleide voorsprong de rust in.

De tweede helft had veel minder om het lijf. KMSK was nog niet bekomen van de uppercut en dus creëerde Lyra een aantal mogelijkheden. Deze werden vakkundig in de kiem gesmoord door Tom Gysbrechts. Pas na twintig minuten trekt Merksplas nog eens richting doel van de tegenstander. Jari Bosmans krijgt een schietkans maar moet het met links doen. Te zwak en te centraal om de sterk keepende Siemons te bedreigen. Vijf minuten later dringen de Spetsers Lyra terug. De bal wordt rond de zestienmeter rondgespeeld. Na komt de bal voor de rechter van Jari. Er volgt een mooi gekruld schot naar de verste winkelhaak. De bal zoeft centimeters naast. De doelman van Lyra herneemt snel het spel en Lyra trekt ten aanval. De onvermijdelijke Dermaut tekent de 2-0 aan. Er blijven dan nog twintig minuten te spelen. Onze jongens zijn even van slag en Tom Gysbrechts moet een poging van Lyra in hoekschop duwen. Deze hoekschop wordt naar de tweede paal getrapt waar de bal in volley wordt genomen. Gelukkig wordt het doel niet gevonden.

Een beetje onverwacht maar gezien de hele wedstrijd oververdiend weet Issam Dahmani in de 75ste minuut de aansluitingstreffer te maken. Een stormloop op het doel om de gelijkmaker te scoren zat er echter niet meer in. Ook frisse krachten Joos Dockx en Ben Adriaensen, die Jari Bosmans en Tom Cornelissen kwamen vervangen, konden de forcing niet voeren. Het bleef bij een poging van Kane Verhoeven een paar minuten voor tijd. Hij probeerde de doelman te verrassen met een hoge verre bal maar de keeper kon de bal net onder de lat klemmen. Laatste feit van de match was een gele kaart voor Stijn Mertens voor een licht vergrijp. Stijn mist hierdoor de volgende wedstrijd.

KMSK speelde een meer dan verdienstelijke wedstrijd en verdiende op basis van het wedstrijdbeeld minstens een puntje. Lyra kwam goed weg en besefte dit ook. Na de wedstrijd volgden veel complimenten van de tegenstander. Een supporter verwoorde het zo: “We speelden al veel matchen tegen Janneke, maar vandaag was het zeker niet tegen Mieke”.
En zo kunnen we met opgeheven hoofd richting Witgoor volgende zondag 10 december om 14u30. Supporters kunnen inschrijven om de trip met de supportersbus te maken. Meer info elders op onze website en facebook.