Scheidsrechter

Van De Cruys Kristof

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Na vier verliespartijen op rij wilden de Spetsers vandaag terug aanknopen met een overwinning. Het was ook nodig want onze puntenbonus op de eerste achtervolgers was niet erg groot meer. Trainer Raf De Houwer gaf Dries Janssens een kans centraal achterin de verdediging en vooraan moesten Jari Bosmans, Hakan Patan en Issam Dahmani voor de nodige vuurkracht zorgen. Jan Geerts en Ben Adriaensen verhuisden naar de bank. Merksplas speelde het spelletje erg slim vandaag. Balbezit voor Rapid Leest en gevat tegenprikken als het kon. In de 6’ dwong Jari Bosmans een eerste doelkans af maar hij besloot over. In de 14’ tekende Tom Cornelissen voor de 1 – 0. Hij werd aangespeeld door Hakan Patan, kapte zicht vervolgens mooi vrij en deponeerde de bal onder de keeper door naast de paal in het mandje. In de 18’ andermaal serieuze kans voor Tom Cornelissen maar hij schoot voorlangs op aangeven van Issam Dahmani. In de 21’ ging Souhail El Assaoui aan de haal maar Tom Gysbrechts ging goed plat. In de 27’ werd Issam Dahmani gelanceerd door nieuwkomer Dries Janssens. Issam vertrok op eigen helft, stormde via de linkerflank alleen op doelman Ken Vanhalle af en die had geen schijn van een kans tegen de lage schuiver van Issam. 2 – 0 op het scorebord. In de 34’ was het opnieuw prijs. Tom Cornelissen trapte een corner tot bij de eerste paal. Issam Dahmani legde terug en Glen Arnouts schoot de 3 – 0 van dichtbij tegen de touwen. Wat een luxe, wat een weelde. De tweede helft was nauwelijks vijf minuten ver toen Hakan Patan vanuit een scherpe hoek en na voorbereidend werk van Jari Bosmans de 4 – 0 lukte. Rapid Leest probeerde te reageren maar ze bleven onmondig in de zone van de waarheid. In de 60’ knutselden Melvin Bouwmeester en Laurens Van Damme een mooie aanval in elkaar maar Tom Gysbrechts duwde de bal laaguitvallend in hoekschop. In de 66’ mocht Hakan Patan gaan rusten en Joos Dockx kwam in de plaats. Eén minuut later stuurde strateeg Tom Cornelissien Timo D’Huyvetter in het straatje maar de pas ingevallen Joos Dockx besloot op de bezoekende doelman. In de 72’ werd de licht gekwetste Issam Dahmani vervangen door Ben Adriaensen. Merksplas bleef aardig voetballen maar zowel Joos Dockx als Ben Adriaensen werden een aantal keren afgevlagd wegens buitenspel. Merksplas controleerde terwijl Rapid Leest, in Barcelona kleuren, geen kansen bij elkaar gevoetbald kreeg. In de 85’ mocht Jari Bosmans gaan douchen en Jan Geerts maakte de laatste vijf minuten vol. Puike overwinning vandaag, terug een kloofje geslagen met de achtervolgers en door deze driepunter terug aansluiting met de veilige middenmoot. Er komen nu twee uitwedstrijden aan tegen te duchten tegenstanders.

Zaterdagavond 1 december gaan we op bezoek bij de autoritaire leider Lyra. Op zondag 9 december spelen we uit bij Witgoor Dessel die momenteel de derde plaats bekleden in de rangschikking. Hopelijk heeft Sinterklaas nog een leuke verrassing voor ons in petto. Jef Van Dun.