Scheidsrechter

El Filali Omar

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Na een snelle en genietbare eerste helft, brachten de Spetsers er tijdens de tweede periode nog weinig van terecht. Dankzij een sublieme doelman Tom Gysbrechts bleef de 2-1 voorsprong op het scorebord staan. We pakten de drie punten en nestelen ons wat steviger in het midden van de rangschikking. Reeds in de 2’ schoot Hakan Patan de thuisploeg op voorsprong na voorbereidend werk van Ben Adriaensen. In de 8’ klom Issam Dahmani boven iedereen uit en kopte de hoekschop van Tom Cornelissen keihard in doel. Wie dacht dat Groen Rood Katelijne uitgeteld was na deze vroege 2 – 0 achterstand, had het mis voor. In de 14’ voorkwam onze doelman de aansluitingstreffer en redde hij de doelpoging van Jessy Salut in twee keer. Het was slechts uitstel van executie want één minuut later kreeg Stijn Mertens de bal ongelukkig tegen het lijf en deed hij zo de bal in eigen doel afwijken. In de 21’ ging Issam Dahmani op solotocht door het hart van de Katelijne verdediging maar hij kon niet afronden. In de 32’ knap verdedigend werk van Glen Arnouts die een schot van Tjalle Beynen afblokte. Even later kreeg Hakan Patan nog een mooie kans aan de voet maar hij kwam een drietal meters te kort om de assist van Issam Dahmani met een doelpunt af te ronden. In minuut 37 zette Jari Bosmans drie man in de wind maar zijn schot was slecht gekadreerd. In de 39’ uitgelezen kans voor Jordy Uijtenhaak die alleen voor Tom Gysbrechts opdook maar hij miste jammerlijk. In de 41’ pakte Timo D’Huyvetter geel en even later schoot de doorgebroken Jan Geerts hoog over. Na de pauze kwam Katelijne voetballend veel beter uit de verf dan de Spetsers. Groen rood ging hoger spelen en drukte geel zwart terug op de eigen helft. In de 47’ ranselde Tom Gysbrechts een vrije trap van Abu Conteh met twee vuisten uit doel. In de 51’ neutraliseerde Tom een afstandsschot van Jeffry Salut en de goed gevolgde Jessy Salut kon gelukkig voor ons niet profiteren. Katelijne deelde nu de lakens uit en we moesten in het vierde kwartier niet minder dan zes corners toestaan. In de 63’ mocht Jari Bosmans gaan rusten en Seppe Smits kwam zijn plaats innemen. In de 70’ kwamen we goed weg toen een doelpoging van Katelijne via de paal in de armen van onze doelman vloog. Tjalle Beynen verkwanselde nog een kans en Tom wist eveneens raad met een pegel van Abu Conteh. In de 75’ werd Ben Adriaensen naar de kant gehaald en kwam Arne Van de Pol in de ploeg. In de 78’ onvrijwillig handspel van Sam Van den Broek maar de scheids liet doorspelen. Katelijne bleef erin geloven en zij streden met een groot hart. In de 80’ lukten zij de gelijkmaker maar het doelpunt werd wegens een voorafgaandelijke fout op Timo D’Huyvetter terecht afgekeurd. In de 82’ kregen de Spetsers nog een dot van een kans. Tom Gysbrechts trapte ver uit, de uitgelopen Katelijne doelman Kris Wuyts ging onder de bal door, Issam Dahmani profiteerde maar kopte de bal tegen de paal. De geel-zwarte aanhang op de tribune met de handen in de lucht maar na de misser direct weer met beide voetjes op de grond. In de 84’ werd Hakan Patan gewisseld voor Kane Verhoeven. Met een extra verdediger in de ploeg probeerde Merksplas om de overwinning over de streep te trekken. In de 86’ wist Jan Geerts erger te voorkomen en ook Stijn Mertens maakte in de 89’ nog een vrije trap onschadelijk. De onfortuinlijke Tom Cornelissen pakte nog geel in de slotminuut. Zoals reeds in de titel vermeld kwamen we vandaag goed weg, letterlijk met de hakken over de sloot. Op basis van een uitstekende tweede helft had Katelijne minstens een gelijkspel verdiend. Praktisch alle ploegen voor ons in het klassement wonnen hun wedstrijd. Praktisch alle ploegen onder ons verloren. Een comfortabele zevende plaats in de rangschikking en een totaal van 13 punten is het logische gevolg. Met dank aan kapitein Tom Gysbrechts die we vandaag ongetwijfeld tot matchwinnaar mogen uitroepen. Volgende zaterdag 28 oktober 2017 gaan we op bezoek in Oppuurs. Aftrap om 19.30 uur in de Meirstraat. Supporters op post. Jef Van Dun.