Sint-Job trekt aan het langste eind * Uitslag 3 – 1

Scheidsrechter

Rien Hoeyberghs

Accommodatie

Onbekend

Ook tijdens deze tweede match van het lopende seizoen konden de Spetsers geen punten sprokkelen in en tegen Sint-Job. Nochtans startte geel-zwart veelbelovend met een schot op doel van Jari Bosmans net over de deklat. In de 4’ miskeek de Sint-Job verdediging zich op een vrije trap van Tom Cornelissen en Issam Dahman scoorde de 0 – 1. Ben Adriaensen en Jari Bosmans kregen binnen de eerste tien minuten nog kansen aan de voet maar beiden konden niet afronden. In de 10’ lukte Sint-Job de gelijkmaker maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Er werd stevig gebikkeld en in de 15’ keek Glenn Arnouts tegen geel aan.  In de 16’ puike interventie van Tom Gysbrechts na een rake kopbal van Joris Jaspers. In de 18’ probeerde Issam Dahman het met een afstandsschot vanop zo’n 35 meter maar zijn loeier vloog net naast. In de 23’ ging Bart Hendryckx zijn kans maar hij besloot over. In de 25’ knutselden Jari Bosmans, Tom Cornelissen en Ben Adriaensen een mooie aanval in elkaar maar weer ontbrak de afwerking. Aan de overkant moest Tom Gysbrechts nog een keertje in de voeten om Peter Janssens van een doelpunt te houden. In de 29’ heet standje voor het doel van Sint-job maar Ben Adriaensen en Seppe Smits lieten de kans liggen. Twee minuten later kopt Issam Dahman over na een verre ingooi van Jari Bosmans. En toen liepen we tegen een kater aan. In de 32’ snelle uitbraak van Peter Janssens over links die vanop zo’n 25 meter de bal overhoeks tegen de netten joeg. Schitterend doelpunt overigens en 1 – 1 op het scorebord. Sint-Job ging op zoek naar meer en in de daarop volgende minuten verscheen Yarno Bogaers tot twee toe alleen voor keeper Gysbrechts. In de 35’ mooie combinatie tussen Issam Dahman en Tom Cornelissen maar Tom besloot met zijn minder goede rechtervoet op de keeper. Kenji Eggers pakte geel na een aanslag op de enkels van Issam Dahman. In de 39’ claimde de Merksplas aanhang een penalty na foutief afstoppen van Issam Dahman maar de scheids- en de grensrechter gaven niet thuis. In de 41’ kwamen we 2 – 1 achter. Snelle omschakeling van Sint-Job tot bij de ongedekte Bjorn Genar die Tom Gysbrechts te grazen nam. In de 44’ ook geel voor Stijn Mertens wegens gefrustreerd natrappen. De tweede helft begon veelbelovend toen Jari Bosmans infiltreerde maar zijn poging werd afgeblokt. In de andere strafschopzone werd Tom Gysbrechts belaagd door Peter Janssens en ook hij ging in het gele boekje. In de 53’ vrije trap centraal voor doel na fout op Jari Bosmans maar Seppe Smits besloot in de muur. In de 64’ kwam Hakan Patan in de ploeg in de plaats van Seppe Smits. In de 68’ lukte Yarno Bonaers de 3 – 1 na een snelle uitbraak over rechts. Merksplas bleef er echter in geloven. De vrije trap van Glenn Arnouts in de 71’ scheerde de deklat. Het fysiek sterke Sint-Job controleerde en loerde op de counter. In de 73’ ontsnapte Peter Janssens andermaal maar hij besloot voorlangs. Ook Jan Jaspers kreeg nog een unieke kans voor doel maar kopte over. In de 77’ werd Jan Geerts naar de kant gehaald en Arne Van de Pol werd de wei ingestuurd. Merksplas ging achteraan met drie spelen maar het mocht allemaal niet baten. In de 81’ pakte ook Ben Adriaensen geel toen hij een strafschop trachtte te versieren met een mooie ‘schwalbe’. Sint-Job behield het overzicht en voerde in de laatste tien minuten nog drie wissels door. Merksplas schiep in de eerste helft genoeg kansen maar deze werden jammer genoeg niet benut. In de tweede helft stuitten we op een fysiek sterk Sint-Job met heel wat gestalte in de ploeg. Positief is dat er met meer inzet en gretigheid gespeeld werd dan tijdens de openingsmatch tegen Witgoor. We betalen momenteel leergeld maar Stijn Mertens bekeek het positief in GVA van afgelopen woensdag: ‘Die 0 op 6 is niet leuk, hopelijk pakken we zo snel mogelijk punten. We zijn niet meer gewend om te verliezen, maar als we keihard blijven werken, zal het tij wel keren’. En gelijk heeft ie. Zondag 10 september 2017 spelen we thuis tegen Antonia. Afspraak om 15 uur op het Hofeinde. Jef Van Dun.