Met 0 - 2 zege tegen Balen de laatste rechte lijn in

Scheidsrechter

BERGS JIRI(12)

Accommodatie

Onbekend

Deze wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs. Daarvoor hadden onze spelers te veel last van ‘kampioenenstress’. De Spetsers lieten er geen gras over groeien en kozen meteen voor de aanval. In de 4’ mooie doorsteekpas van Jan Geerts tot bij Ben Adriaensen maar de Balen doelman kon nog net ontzetten. Drie minuten later was Ben wel aan het feest. Keeper Joren Verdonck duwde een inslinger terug het veld in, in de voeten van Ben Adriaensen die de doelman met een schitterende lobbal te grazen nam. 0 – 1 voor en een doelpunt om in te lijsten. Hiervoor ga je naar het voetbal. Het veld van Balen lag er hobbelig bij en maakte het combineren niet gemakkelijk. Op het kwartier snelle uitbraak van Jari Bosmans over de linkerflank maar hij besloot op de vuisten van de keeper. In de 19’ zette Michiel Lanslots een mooie aanval op maar zijn finale brede voorzet miste precisie. In de 25’ dezelfde situatie voor doel maar deze keer kwam Ben Adriaensen centimeters te kort om te scoren. Merksplas bleef aanvallen en in de 27’ knalde Michiel Lanslots op de paal op aangeven van Ben. In de daaropvolgende fase overstapje van Michiel bij het penaltypunt maar niemand was gevolgd om af te ronden. In minuut 29 was het opnieuw raak. Gemeten center van Michiel Lanslots tot bij naamgenoot Michiel Van Gemert en die zette de 0 – 2 op het scorebord. Balen gaf zich nog niet gewonnen en voetbalde aardig mee. Zij dwongen nogal wat hoekschoppen af en dus bleef het achteraan opletten geblazen. In de 37’ en in de 41’ mooie scoringkansen voor Jari Bosmans en Ben Adriaensen maar iedere keer kwam doelman Joren Verdonck gepast tussen beide. Na de rust kregen we hetzelfde spelbeeld. Merksplas technisch en fysiek de betere ploeg en Balen dat moedig bleef aanklampen maar voor doel onmondig bleek. In de 51’ mooie redding door Tom Gysbrechts na hoekschop. Aan de overkant mikte Ben Adriaensen de bal net over. In de 54’ mooi doelpunt van Arne Van de Pol dat evenwel afgekeurd werd door de scheids wegens voorafgaande fout op Tom Cornelissen. In de 59’ keek Michiel Van Gemert tegen geel aan en staat zijn teller intussen weer op drie. Het spel werd iets bitsiger met gele kaarten voor Willem Staes en Lennert Wils van Balen tot gevolg. Lennert Wils en Jef Laenen lukten ook nog bijna de aansluitingstreffer maar finaal schoten beiden voorlangs en naast. In de 74’ verscheen Ben Adriaensen alleen voor doel maar de goalie redde met één voet. In de 79’ identiek dezelfde fase maar ook nu kon Ben de Balense doelman niet verslaan. Jari Bosmans werd in de 77’ minuut vervangen door Joos Dockx. Even later penaltyfout op Joos op de rand van de zestien maar de scheids liet doorspelen. In de 84’ moest Tom Gysbrechts nog een keertje plat op een schot van Niels Lemmens. Merksplas speelde de wedstrijd verder rustig uit. De drie punten waren binnen en nu is het uitkijken naar de uitslag van de wedstrijd Wuustwezel – Herselt op zondag. Na de wedstrijd werd er in de kleedkamer al duchtig gefeest en circuleren er ongecensureerde beelden op de sociale media.
Aanstaande zondag kunnen we kampioen spelen op het veld van Linda Olen. Er worden supportersbussen ingelegd met vertrek vanaf de parking sporthal ’t Hofeinde. Jullie vinden het inschrijvingsformulier terug op de homepagina van onze nieuwe website www.kmerksplassk.be.