Scheidsrechter

Van De Cruys Kristof (2)

Accommodatie

Onbekend

Niet zo heel veel supporters trotseerden het gure weer om deze avondwedstrijd bij te wonen in het Sultan stadion in Geel. Geen Timo D’ Huyvetter in de ploeg maar wel een tweede basisplaats voor Mick Van Schijndel. De wedstrijd kwam eerder traag op gang met in de 10’ een reuze kans voor Niels Van Tillo die plots alleen voor doelman Vermetten opdook. Robbe kwam gepast uitlopen en kon het gevaar in extremis keren. Sint-Dimpna zette hoog druk en regelmatig zorgden hun flanken voor bijkomend gevaar. In de 25’ verre inworp van Jari Bosmans tot bij Stijn Derckx. Stijn legde de bal terug tot bij kapitein Stijn Mertens die de bal hoger over doel joeg. In de 37’ kwamen  we 1 – 0 achter. Het was eerder een ‘lucky goal’ van Kerim Hangisi die met een halve omhaal keeper Robbe Vermetten te grazen nam. De Spetsers waren niet aangeslagen en gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Net voor rusten kreeg Steff Jochems een serieuze kans aan de voet. Hij miste zijn schot compleet en schoot een ‘gat in de lucht’.
De Spetsers kwamen gemotiveerd uit de kleedkamers, vast besloten om de nul van de tabellen te vegen. In de 50’ kreeg Stijn Derckx bij een eerder onschuldig duel , een knie tegen het hoofd. De situatie was ernstig en Stijn werd met de ziekenwagen afgevoerd naar het vlakbij gelegen ziekenhuis. Door dit incident liep de match een vijftal minuten vertraging op. Stijn werd vervangen door Jerzy Vermeeren. In de 62’ was hij dicht bij de gelijkmaker na een doorsteekpas van Jari Bosmans. Eén minuut later was het wel raak. Jerzy sneed vanop links door de Geelse defensie en werd gehaakt in de zestien. De bal ging op de stip en Jerzy zelf zette de elfmeter  feilloos om. 1 – 1 op het scorebord met nog een halfuur te gaan. In de 68’ claimde Merksplas een tweede strafschop wegens een aangeschoten bal maar de scheids ging daar niet op in. In de 72’ vrije trap van Sint-Dimpna net buiten de zestien en centraal voor doel. Robbe Vermetten pakte klemvast. In de 75’ klommen we bijna op voorsprong. Jerzy Vermeren trapte een vrije trap richting tweede paal. Doelman Simon Stappaerts bracht laaguitvallend redding met één vuist. In de 80’ zetten Mathijs Janssens, Brett Troonbeekx en Steff Jochems een mooie aanval op door het centrum maar de afwerking ontbrak. In de 82’ dubbele wissel bij KMSK. Mick Van Schijndel en Brett Troonbeeckx mochten gaan rusten. Jelle Adriaensen en Tiemen Franssens kwamen hen vervangen. Er werd niet meer gescoord en dus eindigde deze wedstrijd op een billijk gelijkspel. Sint-Dimpna had licht overwicht in de eerste helft, Merksplas deelde de lakens uit tijdens de tweede helft.

Volgende zondag 13 februari 2022 om 15:00 uur spelen we thuis tegen Verbroedering  Balen. Deze sympathieke club is bezig aan een eerder ongelukkig seizoen en momenteel drager van ‘de rode lantaarn’ in onze reeks.Van enige onderschatting kan geen sprake zijn, een extra driepunter zou goed zijn voor het vertrouwen.