Scheidsrechter

Van Den Heuvel Tom (9)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

De Spetsers pakten de volle buit tegen de buren uit Beerse en wonnen de derby met 3 – 0 cijfers.
Nochtans had de wedstrijd heel anders kunnen verlopen. Tijdens de eerste helft deelde Lentezon de lakens uit maar wie de kansen niet afmaakt, krijgt het deksel op de neus. Lentezon trok meteen ten aanval en probeerde met afstandsschoten onze verdediging te verschalken. Vooral Yannis Haeneveer en Brent Lavrijssen waren dichtbij de openingstreffer. Ook Mohammed Chahid speelde een opvallende partij bij oranje-blauw. Merksplas hield het hoofd koel onder al dit aanvallend geweld en werd niet uit verband gespeeld. In de 29’ werd  Brett Troonbeeckx diep gestuurd door Stijn Derckx maar zijn schot werd net voor de lijn gekeerd. In de 44’ was het dan toch raak. Stijn Derckx mikte een vrij trap van net buiten de zestien over de muur tegen de netten. Een opdoffer van jewelste voor Lentezon zo net voor de rust.
De eerste kans na de rust was voor Brett Troonbeeckx maar zijn poging
ging voorbij de linkerpaal buiten. Lentezon herpakte zich snel maar Yannis Haneveer kopte over centraal voor doel. Ook Tom Michiels miste een dikke kans bij de tweede paal. Intussen steeg de derbysfeer en raakten de gemoederen verhit. In de 57’ pakte Brent Lavrijssen rood na overleg tussen de scheids en zijn grensrechter. Deze rode kaart zou beslissend zijn voor het verdere verloop van de wedstrijd. Met elf tegen tien kwam er meer ruimte voor Merksplas die daar maximaal van profiteerden. In de 66’ voorzet van Jerzy Vermeeren vanop de flank maar Brett Troonbeeckx en Stijn Mertens misten voor doel. In de 70’ ging een poging van Stijn Derckx over. Ook Jelle Adriaensen ging zijn kans maar zijn pegel ging naast. Met nog tien minuten te gaan besloot Enzo Van Mierlo op de vuisten van Robbe Vermetten. In de 83’ lukte  Brett Troonbeeckx de 2 – 0 na een snelle aanval door het centrum. Keeper Kurt Snoeys was kansloos. En nog was het niet gedaan. In de 87’ schoot Timo D’Huvetter de 3 – 0 op de bordjes. Onze linksvoetige Timo nam de hoekschop in één keer op de rechterslof en scoorde een wereldgoal. Het stadion ontplofte en meteen werd de overwinning veilig gesteld. Intussen staan we bovenaan te blinken in het klassement op een mooie tweede plaats.

Op zaterdag 25 september 2021 om 20 uur gaan we op bezoek bij Zandhoven. Voor ons altijd al een moeilijke verplaatsing geweest maar de recente zeven op negen geven ons vertrouwen.

Verslag : Jef Van Dun