Scheidsrechter

Wouters Olivier (10)

Accommodatie

Onbekend

Beide ploegen begonnen eerder afwachtend aan deze partij. Jari Bosmans en Jerzy Vermeeren infiltreerden regelmatig maar hun vizier stond nog niet op scherp. Aan de overkant was de kopbalsterke Jeroen van Landeghem de gevaarlijkste Wuustwezelse aanvaller. De Spetsers kwamen moeilijk in hun spel. In de 18’ profiteerde Jari Bosmans maximaal van een blunder in de blauw-gele verdediging en prikte de 0 – 1 tegen de netten. In de 25’ kwamen we goed weg toen Raoul Lejour een voorzet van Lars Andries naast kopte. In de 27’ zette Jari Bosmans een aanval op over de links maar de goed gevolgde Mattijs Janssens kon niet afronden.Het spel werd ‘potiger’ en de scheids trok drie keer geel in het derde kwartier van de wedstrijd. Conclusie bij de rust, licht veldoverwicht voor Wuustwezel zonder evenwel gevaarlijk te zijn.
Na de appelsientjes zagen we een veel gretiger Merksplas tussen de lijnen. In de 49’ stoomde Brett Troonbeeckx over de rechterflank door tot de achterlijn. Voor doel wachtte Jerzy Vermeeren die de keeper in één tijd en tegenvoets te grazen nam. 0 – 2 op het scorebord. In de 53’ strandde een
poging van Mattijs Janssens op de keeper. Eén minuut later duidelijke penaltyfout op Jari Bosmans.
De scheids wuifde echter alle protest weg met nog een gele kaart er bovenop voor Jari. De Merksplas druk bleef aanhouden. Een schot van Jari Bosmans werd overgetipt door de Wuustwezelse gaolie. Op het uur werd een poging van Brett Troonbeeckx afgeblokt door de verdediging. Brett speelde overigens een dijk van een wedstrijd en was een contante gesel voor de tegenstanders. In de 62’ mocht Jari Bosmans met applaus naar de bank en Stijn Derkx maakte zijn opwachting. Drie minuten later kon hij ei zo na scoren op aangeven van kapitein Stijn Mertens. In de 68’ mooie dieptepas op Jerzy Vermeeren die evenwel te ver moest uitwijken en weg kans. In de 70’ stond Steff Jochems aan het kanon maar de keeper en de lat en vervolgens nog eens de lat hielden Steff van een derde doelpunt. In de 74’ werd kilometervreter Matthijs Janssens naar de kant gehaald en kwam Jelle Adriaensen in de ploeg. In de 80’ etaleerde Brett Troonbeeckx nog een keertje zijn uitstekende vorm.
De zestien in, de keeper verslagen maar zijn poging spatte uiteen op de verste paal.
Vervolgens werd een doelpunt van Jerzy Vermeeren afgekeurd wegens vermoedelijk buitenspel.
Ook onze yougsters Niels Crab en Tiemen Franssens kregen nog enkele speelminuten. En Wuustwezel horen we jullie al vragen? Die hadden blijkbaar al hun energie gespaard om een slotoffensief in te zetten in blessuretijd. Maar dat was duidelijk buiten onze keeper Robbe Vermetten gerekend. Tot twee keer toe had hij superreddingen in huis en stelde zo de drie punten mee veilig. Niets dan blije gezichten bij de Merksplas aanhang en ook de spelers bouwden, naar het schijnt, een serieus feestje in de kleedkamer.

Zondag 19 september 2021 om 15 uur ontvangen we onze buren uit Beerse.
Zonder twijfel een Kempense topper die op heel wat belangstelling mag rekenen.