Scheidsrechter

Vanderstichelen Bart

Accommodatie

Onbekend

Met windstoten tot 90 km per uur raasde de stormwind in de lengterichting over het kleine veld van Beekhoek. Merksplas won de tos en begon met de wind in de rug aan de wedstrijd. Beekhoek schoot echter het best uit de startblokken. In de 2’ schoot Michael Van Wayenbergh voorlangs. Eén minuut later stormde Anton Leynen alleen op doelman Gysbrechts af maar Tom kwam gepast uitlopen. Daarna verwaterde het spel met toch een licht veldoverwicht voor Beekhoek. De Spetsers verloren nogal wat duels en de eerste en tweede bal werden zelden opgepikt. Het was wachten tot in de 19’ op een eerste Merksplasse aanval die naam waardig. Jari Bosmans haalde verrassend uit maar keeper Tristan Schoonis pakte klemvast. In de 26’ zetten Glen Arnouts en Michiel Van Gemert een mooie aanval op die een hoekschop opleverde. Tom Cornelissen kopte maar net over. In de 39’ gevaarlijke vrije trap voor Beekhoek op zo’n 20 meter centraal van doel. Davy Van de Pol bracht redding met het hoofd. In de 44’ bracht Tom Gysbrechts, met een verre uittrap van backlijn tot backlijn, de bal terug in het spel maar onze spitsen konden niet profiteren. Rusten dus met een 0 – 0 tussenstand.

De tweede helft startte op dezelfde manier als de eerste helft met twee dikke kansen voor Beekhoek. In de 49’ trapte Jens Persijn een vrije trap op de vuisten van Tom Gysbrechts en in de 51’ maakte Tom een vluchtschot van Rob Verbeeck onschadelijk. Daarna viel er echt niet veel meer te beleven. In de 67’ werd Michiel Lanslots naar de kant gehaald en kwam Joos Dockx in de ploeg. In de 73’ mooi samenspel tussen Jan Geerts en Jari Bosmans maar de doelpoging van Jari werd afgeblokt. Merksplas was de baas in het vijfde kwartier maar vaak was de wind spelbreker en korte combinaties over de grond lukten ook niet echt. In de 75’ ging Arne Van de Pol onderuit in het strafschopgebied maar de scheids zag er geen graten in. In de 80’ trokken de Beekhoek spitsen Killian Schoonis en Simon Van Houdt in de aanval maar Tom Gysbrechts kon erger voorkomen. In de 82’ paste Ben Adriaensen tussendoor tot bij Jari Bosmans maar zijn schot vloog centimeters over de lat buiten. Net voor affluiten bracht Ben Adriaensen Tom Cornelissen nog in een kansrijke positie maar het schot van Tom draaide weg van het doel. Een billijk gelijkspel is de logische uitslag van een toch wat zoutloze partij zonder echt veel beleving. De meegereisde supporters hadden er zeker meer van verwacht.

Zondag 27 november 2016 spelen we thuis tegen Linda Olen. Linda is een goed voetballende ploeg en we zullen zeker een tandje moeten bijsteken om de drie punten thuis te houden. We trappen af om 14.30 uur.