Scheidsrechter

Janssens Bart (6)

Accommodatie

Onbekend

De wedstrijd startte met vijf minuten vertraging wegens een gat in het doelnet. Het net werd hersteld en Merksplas nam een blitzstart. In de eerste minuut van de wedstrijd dook Stijn Derckx op in de box. Hij haalde zo verschroeiend hard uit dat de bal via het lichaam van doelman Hannes Van Gael in doel verdween. Wellicht het snelste doelpunt ooit in de clubgeschiedenis. In de 3’ werd het spel andermaal stilgelegd wegens een kapotte bal. Het was even wachten op een nieuw exemplaar en de supporters konden er nog om lachen. In de 5’ werd een doelpunt van Brett Troonbeeckx afgekeurd wegens buitenspel. Nochtans stond er nog een speler van Broechem naast de paal op de doellijn en kon er, volgens de Merksplas aanhang, geen sprake zijn van offside. Na deze veelbelovende start zakte het wedstrijdniveau naar een bedenkelijk niveau. Niks lukte er nog en de Spetsers wisten elkaar niet meer te vinden. Broechem speelde met meer inzet en grinta en in de 29’ lukten zij de aansluitingstreffer. De bal spatte uiteen op de deklat en de goed gevolgde Thomas Van Tendeloo kopte de 1 – 1 tegen de netten. Merksplas reageerde niet en in de 40’ ontsnapten we kansrijk toen de snelle Thomas Van Tendeloo onze verdediging te grazen nam. Zijn dropshot vloog over de deklat buiten. Na de pauze zagen we niet direct beterschap. In de 56’ vond Fabian Dierckx na een afgeweerde vrije trap het gaatje en bracht hij de thuisploeg 2 – 1 voor met een afstandsschot. Merksplas besefte dat het anders moest en veranderde het geweer van schouder. In de 57’ strandde een poging van Jerzy Vermeeren op het dak van het doel. Eén minuut later collectieve aanval van
K Merksplas SK met Brett, Stijn en Jerzy in de hoofdrollen maar scoren lukte niet. In de 62’ waren we andermaal dichtbij de gelijkmaker maar Steff Jochems miste onbegrijpelijk bij de tweede paal. Aan de overkant besloot Nenad Mertens in het zijnet. In de 70’ werd Mattijs Janssens vervangen door Kane Verhoeven. In de 71’ ging Rick De Kok gekwetst naar de kant en kwam Niels Crab in de ploeg. Het mocht allemaal niet veel baten. Er zat geen ‘schwung’ en te weinig beleving in deze partij. De supporters hadden zich al neergelegd bij een nederlaag tot de hemel plots weer opklaarde. In de 82’ strakke hoekschop getrapt door Jerzy Vermeeren en Stijn Mertens kanjerde de 2 – 2 in één tijd in doel. Aya Aya captain, what a beauty. Brent Lommelen mocht de laatste vier minuten nog volmaken in de plaats van Brett Troonbeeckx. De 2 – 2 eindstand kwam niet meer in gevaar en zo sleepten we ons twaalfde gelijkspel uit de brand.
Volgende week zondag gaan we op bezoek bij onze buren uit Lentezon Beerse. Zij zijn de laatste maanden aan een opmerkelijke remonte bezig en winnen wedstrijd na wedstrijd met uitgesproken cijfers. We zullen zondag dus uit een ander vaatje moeten tappen willen we de drie punten mee naar Merksplas nemen.