Scheidsrechter

Van Den Hoeck Dieter (3)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Na storm Dennis en storm Ciara raasde afgelopen zondag voor het derde weekend op rij een nieuwe storm over de Kempense velden. Het KMI waarschuwde met code geel. Er stond een strakke zuiderwind en de regen viel met bakken uit de lucht. Stipt om drie uur blies scheidsrechter Dieter Van den Hoeck de wedstrijd op gang. Merksplas startte windop in de richting van het kerkhof. In de 8’ waren de Spetsers een eerste keer gevaarlijk maar de vrije trap van Stijn Derckx ging voorlangs. Twee minuten later opnieuw Stijn in een hoofdrol. Hij werd diep gestuurd door het centrum maar moest te ver uitwijken naar links en zijn pegel vloog naast. In de 12’ ging Stijn onderuit in de zestien maar de scheids zag geen strafschop in deze overtreding. In de 25’ dweilde Brett Troonbeeckx de rechterflank af. Gemeten assist tot bij Jerzy Vermeeren die afgevlagd werd wegens buitenspel. In de 25’ besloot Brett in een eerste fase op doelman Pieter Dams en in de herneming kreeg hij een aanvallende fout tegen. Herselt hield voortdurend veel volk achter de bal en kon niet profiteren van het windvoordeel. In de 32’ kwetste Stijn Mertens zich aan zijn hand. Hij ‘wapperde’ de pijn weg en kon gelukkig verder spelen. Intussen gingen de weergoden flink te keer. De spelers snakten naar de rust en een droge uitrusting. Tijdens de rust gingen de hemelsluizen pas helemaal open. In een minimum van tijd werd het veld herschapen in een modderpoel en bleven de plassen op het terrein staan. Terreinverzorger Frans Bastiaensen stond erbij en keek ernaar. In de 50’ was Herselt een eerste keer gevaarlijk. De bal werd gestremd in een waterplas, heroverd door blauw-wit en vervolgens door Jop Van der Auwera in het zijnet gekegeld. In de 53’ klom Merksplas verdiend op voorsprong. Stijn Derckx haalde verschroeiend uit. Doelman Pieter Dams werkte de bal onvoldoende weg en de goed gevolgde Matthijs Janssens lukte de 1 – 0. Twee minuten later werd een doelpunt van Stijn Derckx afgekeurd wegens buitenspel. In de 62’ ging Jerzy Vermeeren alleen op de Herselt doelman af maar zijn schot werd door de keeper van de doellijn geveegd. In de 69’ liepen we verder uit. De scheids wees onverbiddelijk naar de stip toen een Herselt verdediger een aangeschoten bal van kortbij ongelukkig tegen de arm kreeg in de zestien. Stijn Derckx zette de strafschop perfect om en Merksplas 2 – 0 voor. Merksplas rook de overwinning en zette een tandje bij. Er werd stevig om elke bal gebikkeld op ons A-terrein dat stilaan in een modderbad veranderde. In de 77’ zagen we nog een uitstekende kans voor Jerzy Vermeeren maar die miste voor doel. Vijf minuten voor affluiten dwong ook Herselt nog een kans af maar Robbe Vermetten hield met één vuist zijn netten schoon op een poging van Jens Vranckx. In de 88’ was Stijn Derckx nog dichtbij de 3 – 0 maar zijn kopbal zeilde voorlangs. Verdiende 2 – 0 overwinning vandaag tegen een eerder mak Herselt. Ook de aanwezige sponsors zagen vanuit de kantine een gemotiveerd Merksplas tussen de lijnen.
Volgende week zondag gaan we op bezoek in Broechem, een ploeg die momenteel best nog wat punten kan gebruiken.