Scheidsrechter

Omloop Franky (9)

Accommodatie

Onbekend

Omdat op zondag 9 februari 2020 de Superprestige veldrijden gepland stond, werd de wedstrijd tegen leider Bevel verschoven naar zaterdagnamiddag. Het werd een boeiende pot voetbal met Bevel dat domineerde in de eerste helft en Merksplas dat de tweede vijfenveertig minuten voor haar rekening nam. Enige ongerustheid in de 6’ toen keeper Robbe Vermetten geraakt werd aan de knie tijdens een duel. Maar na verzorging kon hij, mits de nodige pijnstillers, toch verder spelen. Na een studieronde van een kwartier trok Bevel langzaam maar zeker het laken naar zich toe. In de 19’ viseerde Wannes Ooms de kruising maar Robbe Vermetten zweefde de bal uit de winkelhaak. In de 24’ stond Wannes Ooms andermaal aan het kanon maar zijn loeier spatte uiteen op de rechterpaal. Ook Nick Van Peer ging zijn kans vanuit de tweede lijn maar zijn pegel vloog naast. In de 29’ redde keeper Robbe Vermetten op de lijn en hield zo Steffe Baeten van de openingstreffer. Bevel, met veel voetballend vermogen in de ploeg, koos resoluut voor de aanval. Merksplas kon slechts sporadisch uitbreken. Op het halfuur probeerde Jerzy Vermeeren het van ver maar zijn poging ging over en naast. In de 33’ betwiste fase in onze zestien. Scheidsrechter Franky Omloop gaf onder luid protest van Bevel, een vrije trap in het voordeel van KMSK. In de 38’ keek Stijn Derckx wegens protest tegen geel aan. In de 39’ werd een doelpunt van Bevel afgekeurd wegens buitenspel. Merksplas hoopte de rust te halen met een nul-nul stand maar dat was buiten Nick Van Peer gerekend die in minuut 41 de bal tegen de netten joeg en de 0 – 1 op het scorebord zette. In de 44’ sterke actie van Stijn Derckx in het Bevelse strafschopgebied. Stijn werd foutief gehinderd maar vergat te vallen en dus floot de scheids niet. In het vervolg van de actie vond Stijn geen ploegmaat om af te werken. Na de wedstrijd verklaarde de scheids dat hij niet floot omdat hij voordeel zag.
Na de rust nam Merksplas het commando helemaal over. In de 50’ claimden de Spetsers opnieuw een strafschop. Dit keer wegens een bal tegen een Bevelse arm. Maar de scheids wuifde alle protest weg. In de 55’ werd een doorbraak van Wannes Ooms laattijdig afgevlagd wegens buitenspel. Eerste Merksplasse vervanging in de 61’. Kane Verhoeven werd vervangen door Mo Marouane. In de 63’ consternatie op en naast het veld. De geroutineerde Bevelse spelers braken elke actie van de Spetsers af met kleine en zware fouten. Dat bleef steeds ongestraft. Jan Geerts, in volle aanvallende actie, trapte de bal in doel nadat de scheids deze Merksplasse actie had afgeblazen. Jan ging hiervoor wel in het boekje van de scheids. In de 66’ afstandsschot van Stijn Derckx maar Bevel doelman Tom Verhelst was bij de pinken. In de 70’ werd Jerzy Vermeeren gewisseld voor Brett Troonbeeckx. In de 73’ lukte Jan Geerts bijna de aansluitingstreffer maar doelman Tom Verhelst haalde de kopbal van Jan uit de linker benedenhoek. Merksplas was nu duidelijk de betere ploeg op het veld. In de 82’ mocht Mattijs Janssens gaan rusten en kwam Niels Crab de aanval versterken. In de 84’ dubieuze beslissing van de scheids. Onze supporters zag een fout op Stijn Derkx. De scheidsrechter zag een ‘schwalbe’. Stijn werd getrakteerd op een tweede gele kaart en Merksplas moest verder met zijn tienen. De Spetsers haalden het onderste uit de kan en in de 89’ kregen ze loon naar werken. Mo Marouane brak de ban en knalde de oververdiende gelijkmaker tegen de touwen. De scheids liet nog even overspelen maar het gelijkspel kwam niet meer in het gedrang. Deze puntendeling voelde aan als een overwinning en daarvan profiteerden wellicht ook de organisatoren van de jeneverbar op ons ruime terras.
Volgende week gaan we op bezoek bij het geplaagde White Star. De heenwedstrijd werd verloren met 1 – 2. We hebben dus nog iets recht te zetten in Schorvoort. Aftrap om 15 uur.