Scheidsrechter

Van Den Keybus Jim (4)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Heerlijk voetbalweertje afgelopen zondag maar toch was het moeilijk voetballen op ons A-veld dat er vettig en oneffen bijlag. Merksplas kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en deelde gedurende de eerste vijfentwintig minuten de lakens uit. In de 4’ eerste mooie aanval opgezet door Brett Troonbeeckx en Mo Marouane maar Brett kon de één twee niet afronden. In de 6’ enig mooie kans voor Jan Geerts om op voorsprong te klimmen maar Jan trapte over en naast de bal in de zestien. In de 13’ hoekschop getrapt door Jerzy Vermeeren. Hij lukte bijna een ‘olympisch doelpunt’ maar de Retie doelman stak er nog een hand tussen. Merksplas dwong de ene corner na de andere af, in totaal acht tijdens het eerste halfuur, maar scoren lukte niet. In de 26’ werden we koud gepakt door Retie. Snelle tegenstoot over de rechterflank en Simon Pauwels nam Robbe Vermetten overhoeks te grazen met een rake kopbal. 0 – 1 achter tegen het spelbeeld in. In de 29’ herhaalde zich hetzelfde scenario maar dit keer over links. Zwieper voor doel en de ongedekte Simon Pauwels lukte zijn tweede doelpunt van de namiddag. 0 – 2 op het scorebord en geel-zwart op achtervolgen aangewezen. In de 37’ ontsnapten we kansrijk toen Tijs Hermans op de lat besloot op aangeven van Maxim Gijs. Wie hoopte op een kentering tijdens de tweede helft was er snel aan voor de moeite. In de 49’ kopte Tijs Hermans na hoekschop de 0 – 3 tegen de touwen. Meteen werd onze adem afgesneden en gingen de kopjes naar beneden. Retie bleef aandringen en dwong kort na elkaar enkele kansen af. In de 51’ besloot Niels Voets voorlangs. Twee minuten later ging Tijs Hermans op solotoer in onze zestien maar Robbe Vermetten kon erger voorkomen. In de 53’ probeerde Mo Marouane het vanop zo’n vijfentwintig meter maar keeper Stef Janssen redde met een geweldige zweefsprong. Eén minuut later trof Thomas Verstraelen de paal aan de overkant. In de 57’ werden Brett Troonbeeckx en Timo D’Huyvetter vervangen door Mattijs Janssens en Seppe Peeters. De ploeg werd enigszins herschikt maar een kentering bleef uit. In de 69’ mocht Steff Jochems naar de kant en maakte Kane Verhoeven zijn opwachting. Retie controleerde het spel en kapitein Bart Mermans organiseerde zijn verdediging op voortreffelijke wijze. Retie voerde nog drie oordeelkundige wissels door in het laatste kwartier. Dit leverde telkens wat tijdswinst op en het ritme werd uit de match gehaald. De Spetsers probeerden wel maar konden geen vuist meer maken. De ‘spirit’ was eruit. Retie was vandaag een verdiende winnaar en scoorde aan honderd procent. Werk aan de winkel dus voor onze trainersstaf.

Volgende zondag 2 februari 2020 staat de derby tegen Vlimmeren op het programma. Een wedstrijd die steeds op het scherp van de snee betwist wordt. Een driepunter is welkom zodat we ons wat steviger in de middenmoot kunnen vestigen. Afspraak zondag om 15.00 uur op het Leetereind in de ‘Stad Worst’.