Scheidsrechter

Greefs Kenneth (3)

Accommodatie

Onbekend

Stijn Mertens was geschorst voor deze wedstrijd. Trainer Nick Van Gorp besloot om Steff Jochems als verdedigende middenvelder op te stellen. Mo Marouane zakte een plaatsje naar de 10 en Stijn Derkx kwam als diepe spits in het startende elftal.

Het duurde bijna een kwartier voor we een eerste noemenswaardige kans noteerden. Mattijs Janssens schoot van buiten de zestien hard op doel. Dylan De Ruysscher kreeg er net nog een handje tegen en voorkwam zo de 0-1.Het spel golfde op en neer. Rochus speelde wel mee maar kon op geen enkel moment onze doelman bedreigen. In de 23ste minuut was het toch raak. Brett Troonbeeckx schakelde zijn mannetje op de rechterflank uit en bracht de bal voor doel. In het strafschopgebied kon Jerzy Vermeeren de bal tot bij Mo Marouane brengen die met zijn linker de 0-1 op het bord zette. Rochus reageerde dan toch. Na een verre inworp in de zestien scoorde Deurne bijna. Jan Geerts keerde de bal op de lijn. Hieruit volgde een hoekschop. Deze werd tot ver voorbij de tweede paal getrapt en terug voor doel gekopt. De lijnrechter bracht zijn vlag eerst omhoog maar dan snel weer naar beneden. Iedereen stopte. Alleen Yousti Sabhaoui was alert en duwde de bal binnen. Drie minuten na de openingstreffer was alles weer te herdoen.

Op het halfuur zagen we een lange individuele actie van Brett. Mo nam de bal over en bediende Stijn maar de doelman bracht redding. Een paar minuten later mocht Stijn het op vrije trap nog eens proberen. De bal was goed geplaatst in de linkerbenedenhoek. Maar opnieuw zat de thuisgoalie er goed bij. Een paar minuten voor de rust kopte Brett aan de twee paal op doel. Met een uiterste krachtsinspanning duwde de keeper de bal terug het veld in. Was de bal over de doellijn? Het leek er wel op maar de lijnrechter gaf het doelpunt niet. En de VAR, die was net naar Anderlecht vertrokken.

Ook in de tweede helft zagen we vooral doelpogingen van KMSK. In de 48ste minuut mocht Mattijs van relatief dichtbij zijn kans gaan. Zijn inzet met links was echter te slap en te centraal om de doelman te kloppen. In minuut 59 kapte Jan ex-Spetser Nenad Ljuboja uit en trok naar voor. Via een lange één twee met Stijn kwam Jan in een kansrijke positie. De bal sprong op en het schot van Jan miste daardoor het doel. Een paar minuten later trapte Rick de Kok een gemeten crosspass tot bij Jerzy. Jerzy nam schitterend aan en passeerde zo ineens zijn bewaker. Hij koost voor een knal in de korte hoek maar opnieuw was Dylan De Ruysscher de spelbreker van dienst. Kort daarop leverde het storingswerk van Mo balbezit op. Hij bediende Mattijs wiens inzet andermaal op de keeper strandde. Rochus speelde wel mee maar het bleef van hun kant vooral bij halfslachtige pogingen die het doel ver misten. Tot in de 73ste minuut. Twee spelers raakten elkaar in ons strafschopgebied. Trapte de speler van Rochus Mattijs aan of haakte Mattijs de speler van Rochus? De meningen verschilden maar de scheidsrechter wees naar de stip. Kapitein Liam Goossens zette zich achter de bal en trapte op de paal. ( zie filmpje onderaan) Karma noemt men dat. Vijf minuten voor affluiten ging Brett nog eens aan het soleren. Hij besloot met een plaatsbal. Dit keer was de doelman geklopt maar bracht de paal redding.

Voor de tiende keer in negentien wedstrijden speelde KMSK gelijk. Opnieuw kreeg het beste paard de haver niet. Maar volgende week volgt een nieuwe poging tegen Retie, de derde in de stand. Aftrap zondag 26 januari om 14u30.