Scheidsrechter

Van Gastel Marijn (3)

Accommodatie

Onbekend

Merksplas begon aan deze beladen derby zo goed als met de typeploeg. Stijn Derkx ligt nog in de lappenmaand en Frederik Van Opstal ontbrak achterin wegens ‘gele koorts’. Zijn plaats werd ingenomen door de herstelde Seppe Peeters. Weelde was duidelijk niet naar Merksplas afgezakt om het spel te maken. Zij hielden constant veel volk achter de bal. ‘Kick and rush’ voetbal dus in een poging om met lange ballen hun snelle spitsen te bereiken. Bovendien een elftal met veel gestalte in de ploeg waardoor we in de lucht een maatje te klein uitvielen. Merksplas was duidelijk voetballend de betere ploeg tijdens de eerste helft. Veel middenveldspel met iets te weinig diepgang zodat de kansen schaars waren. In de 14’ omspeelde Jerzy Vermeeren de Weelde keeper en scoorde ook, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Op het halfuur probeerde Mo Marouane het van ver maar zijn poging ging naast. In de 32’ kwam Brett Troonbeeckx centimeters te kort om een voorzet van Steff Jochems in doel te koppen. Weelde loerde intussen op de counter en vooral de snelle Germahin Koeks deed zich regelmatig opmerken. In de 41’ collectieve Weelde aanval met Glen Arnouts en Martijn Van Breda in de hoofdrollen maar Brent Bax kopte voorlangs. Na de pauze kwam Weelde gefocust uit de kleedkamers. Toch was de eerste grote kans na de herneming voor de Spetsers. In de 50’ besloot Brett Troonbeeckx op de linkerpaal na een collectieve Merksplas aanval. Weelde ging meteen in de tegenaanval en aan de overkant kopte Dirk Harezlak de 0 – 1 tegen de netten, nauwelijks één minuut later. Het spel werd bitsiger en Glen Arnouts en Reggy Elias pakten geel. Vooral de enkels van Mo Marouane kregen het hard te verduren. In de 53’ flankaanval opgezet door Jan Geerts maar Mo Marouane kon niet afwerken. In de 62’ vrije trap voor doel na fout op Steff Jochems maar de bal ging hoog over. In de 70’ ging Glen Arnouts theatraal tegen de vlakte na een licht contact en vermeende kopstoot. Het spel lag minutenlang stil. Scheidsrechter Marijn Van Gastel raadpleegde lijnrechter Tom Bouve die een correcte beslissing nam. Geen overtreding. Op de bank kookten de potjes over en oud-Merksplas speler Glen Arnouts werd ‘matennaaierij’ verweten. Eerste grensrechter Herman Maes interpreteerde de reacties van onze staf als ‘kritiek op de spelleiding’ en trainer Nick Van Gorp kreeg een rode kaart onder de neus geduwd. De scheids liet de situatie blauw-blauw en Glen ontsnapte aan een tweede gele kaart. De Merksplas aanhang kon het toneeltje van onze ex kapitein maar matig waarderen. Maar terug naar de wedstrijd nu. In de 75’ redding van Robbe Vermetten op een kopbal van Dirk Harezlak. In de 81’ miste Matthias Bijns een open kans bij de tweede paal op aangeven van Germahin Koeks. Even later veegde Timo D’Huyvetter een bal van de lijn en voorkwam zo een dubbele achterstand. Merksplas gooide nu alles in de aanval, zelfs keeper Robbe Vermetten kwam voorin mee postvatten. Tot twee keer toe werd er een strafschop geclaimd wegens aangeschoten ballen maar de scheids zag het telkens anders. En toen kwam Rick De Kok uit zijn keuken. ( zie video - onderaan) Diep in blessuretijd plaatste hij de kers op de taart met een loepzuiver grondscherend schot naast de staak. Dolle vreugde bij Merksplas met deze late gelijkmaker en diepe ontgoocheling bij Weelde die vrede moesten nemen met één in plaats van drie punten. Al bij al een correcte uitslag vinden we. Merksplas was de betere ploeg tijdens de eerste helft en Weelde domineerde tijdens de tweede helft.

We gaan nu de winterstop in maar onze activiteiten vallen niet stil tijdens de feestdagen. Zo is er het ‘Indoor Soccer Tornooi’ dat betwist wordt in sporthal ’t Hofeind op 23 en 24 december 2019.
De eerstvolgende wedstrijd van het eerste elftal heeft plaats op zaterdag 4 januari 2020. We spelen dan uit bij Zandhoven om 20 uur. Prettige feestdagen vanwege de redactie.