Scheidsrechter

Gillis Frans (6)

Accommodatie

Onbekend

Je moet het maar doen. Invallen in de 81’ en scoren in de 89’. Niels Crab tekende voor dit huzarenstukje en nam zo in de slotfase van deze spannende wedstrijd alle twijfels weg. Er waaide een stevige wind over sportcentrum ‘de Mixx’ in Herselt en het terrein was moeilijk bespeelbaar. Herselt schoot het best uit de startblokken. Met korte en snelle combinaties maakten ze het ons tijdens het eerste kwartier knap lastig. In de 5’ knalde Niels Luyten van ver op doel. Robbe Vermetten redde in twee keer. In de 8’ reuze kans voor Laurens Van den Brande maar hij kopte over. In de 20’ knappe doorsteekpas van Stijn Mertens tot bij Stijn Derckx maar de 0 – 1 werd afgekeurd wegens buitenspel. In de 23’ bracht Mattijs Janssens Brett Troonbeeckx in schietstelling maar hij besloot op de keeper. In de 25’ vrije trap vanop zo’n 20 meter voor doel. Jens Vranckx vond het gaatje in de muur maar Robbe Vermetten stond paraat bij de eerste paal. In de 27’ ging Mo Marouane onder de bal door na een puike assist van Stijn Derckx. Op het halfuur klom Herselt op voorsprong. Door een plotse windvlaag kon Rick De Kok achteraan de bal niet goed ontzetten. Niels Luyten profiteerde daarvan en kopte de bal in doel. 1 – 0 voorsprong voor de thuisploeg. Het viel op dat de lijnrechter tijdens de eerste helft wel tien keer voor buitenspel waaide. Hadden onze aanvallers het niet in de gaten of paste dit in het systeem van Herselt, wie zal het zeggen? Feit is dat ons middenveld in de eerst vijfenveertig minuten moeilijk aanspeelbaar was en dat Herstelt onze looplijnen met grote precisie afsloot. Na de appelsientjes zagen we een veel gretiger Merksplas tussen de lijnen. De wind waaide nu ook in ons voordeel en daar wisten we optimaal van te profiteren. In de 52’ verre uittrap van Robbe Vermetten richting Mo Marouane die de bal onder de keeper door tegen de touwen joeg. Van keeper in één keer naar aanvaller en 1 – 1 op het scorebord. What a beauty. Vier minuten later was Matthijs Janssens aan het feest en lukte hij de 1 – 2 met een ‘puntertje’ op aangeven van Brett Troonbeeckx. Herselt gaf zich evenwel nog niet gewonnen en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 67’ heet standje voor ons doel maar de ingevallen Jonas Leys kon niet afronden. In de 75’ dweilde Stijn Troonbeeckx de rechterflank af maar Mo Marouane stuitte op doelman Pieter Dams. In de 77’ alarmfase rood toen een schot van Niels Luyten maar net de kruising miste. Brent Lommelen kwam in de plaats van de gekwetste Seppe Peeters. Mattijs Janssens mocht na een opgemerkte partij gaan rusten en youngster Niels Crab kwam in de ploeg. Dylan Braes liet zich van zijn kleinste kant zien na een gemene aanslag langs achter op de enkels van Brett Troonbeeckx. Hij kwam weg met slechts geel. In de 89’ trok Niels Crab de overwinning over de streep. De lijnrechter aan de overkant waaide voor buitenspel maar hij werd ‘overruled’ door de scheids die het doelpunt van Niels goedkeurde. Wedstrijd gespeeld en 1 – 3 einduitslag. In de absolute slotfase kwam Stijn Bleukens nog in de plaats van Stijn Derckx. Merksplas speelde een goede tweede helft op basis van inzet en karakter. De overwinning was dan ook verdiend. Kapitein Stijn Mertens kwam na het douchen opdagen in ‘lederhosen’, klaar voor een nachtje ‘Oktoberfesten’ met de B-reserven.
Volgende zondag spelen wij thuis tegen Broechem. Opgelet, we trappen af om 14.30 uur.