Vijfde gelijkspel op rij. 6/10/2019 KMSK-Vlimmeren

Scheidsrechter

Van Duppen Dave (7)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Merksplas kon opnieuw niet winnen. De tegenstander was Vlimmeren. Traditioneel een taaie klant. Dat was zondag niet anders. Twee keer kwam Merksplas op voorsprong en twee keer kwam Vlimmeren terug.

Trainer Nick Van Gorp koos voor Mo Marouane in de spits en Kane Verhoeven op het middenveld. In de eerste helft viel de regen met bakken uit de lucht. Echt Spetsersweer en dat was op het veld ook te merken. Een fris van de lever voetballend Merksplas greep Vlimmeren bij de keel. Met vlot combinatievoetbal werd de tegenstrever onder druk gezet. In minuut drie passeerde Jerzy Vermeeren zijn directe tegenstander. De daaropvolgende voorzet vond het hoofd van Mo Marouane die de 1-0 op het bord zette.

Na deze voorsprong behield KMSK het initiatief en dwong nog verschillende kansen af. Jammer genoeg werden deze niet benut. Consternatie na een half uur wanneer Vlimmeren op een sporadische tegenaanval de gelijkmaker lukte. Nick Marijnissen was van de flank naar binnen gekomen en schoot eerder zwak met zijn rechter naar doel. Robbe Vermetten stond op het verkeerde been en zag de bal naast zich in doel ploffen.

Onze ploeg bleef niet bij de pakken zitten en hervatte het werk. Vlimmeren probeerde het veld klein te houden en trok een muur op voor het eigen doel. Dis Binnemans vond in minuut 39 toch een gaatje. Na een individuele actie en kort samenspel met Brett Troonbeeckx tekende hij zijn eerste van het seizoen aan.

Na de rust zagen we hetzelfde spelbeeld. Een nog steeds behoudend Vlimmeren dat op de tegenaanval en spelhervattingen speculeerde. Onze verdedigers toonden zich echter sterker dan de Vlimmerse aanvallers. Alleen bij hoekschoppen en terugspeelballen werd onze doelman aan het werk gezet. Maar het gevaar kwam opnieuw uit het middenveld. Dit keer was het de mee opgerukte Thomas Wellens die op het uur van ver probeerde. Zijn schot met links was net buiten het bereik van onze doelman. En zo was alles weer te herdoen.

Stijn Derkx kwam in het veld voor de moegestreden Dis Binnemans en Roy Jacobs kwam Kane Verhoeven aflossen. In het laatste halfuur schakelde KMSK weer een versnelling hoger. Dit resulteerde in een paar loepzuivere kansen die allemaal werden gemist. De verdedigers van Vlimmeren hadden steeds meer fouten nodig om de aanvalsgolven van Merksplas af te slaan. Merksplas kon echter niet profiteren van de vele vrije trappen en hoekschoppen. Vlimmeren bleef dreigend op de tegenaanval. Maar onze verdediging stond pal. Dat frustreerde de Vlimmerse aanvallers danig. Na quasi elk verloren duel volgde er een fout om het uitverdedigen te beletten. Toen Rick de Kok na de tigste keer hierover zijn beklag deed, werd hij door de scheids met een gele kaart bedacht.

In de slotminuten trok KMSK ei zo na het laken nog naar zich toe. Stijn Derkx zette zich achter de bal voor een vrije trap. Zijn loeier met rechts kon niet geklemd worden door doelman De Brouwer. Jammer genoeg was niemand gevolgd om de rebound in doel te leggen.

En zo blijft Merksplas ongeslagen in de competitie. Maar de puntenoogst met vijf gelijke spelen op rij oogt schamel en reflecteert allerminst de op de mat gelegde prestaties.

Volgende week zondag 13/10  trekken we naar Bevel. De ploeg van Cis Bosschaerts heeft van” kick and rush” hun handelsmerk gemaakt. Met succes, want ze bekleden inmiddels de tweede plaats in de rangschikking op 1 punt van leider Ranst. Geen eenvoudige opdracht maar met de steun van onze supporters maken we zeker kans.