Scheidsrechter

Greefs Kenneth (6)

Accommodatie

Onbekend

We wisten vooraf dat het niet makkelijk zou worden op Retie. In het tussenseizoen fuseerden Branddonk en Retie en de nieuw samengestelde ploeg sprak direct een aardig woordje mee bovenin de rangschikking. Er waaide een forse wind over het stadion. Retie won de tos en startte wind af. Retie liet de bal snel circuleren en hield de lijnen kort. Spits Kenny Geudens was een gesel voor onze verdediging. In de 7’ was er een uitstekende Robbe Vermetten nodig om twee pogingen na elkaar van Kenny Geudens onschadelijk te maken. Op het kwartier wist Robbe Vermetten andermaal dezelfde spits van een doelpunt te houden. In de 17’ miste Frederik Van Opstal achteraan zijn interceptie. Kenny Geudens verzilverde het cadeau en nette de 1 – 0. In minuut 20 reageerde Merksplas met een vrije trap van Roy Jacobs maar die ging net naast. Even later stuurde Frederik Van Opstal de bedrijvige Jerzy Vermeeren in het straatje. Die bereikte tenslotte Dis Binnemans maar zijn schot was te zwak om Dylan De Vocht te verontrusten. In de 33’ open kans voor Kenny Geudens maar die miste onbegrijpelijk. In de 35’ kwam Retie 2 – 0 voor na een collectieve aanval maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Een weggever van Roy Jacobs werd gelukkig niet verzilverd door Tijs Hermans. Net voor rusten was Jerzy Vermeeren dichtbij de gelijkmaker maar zijn poging vloog rechts over. We waren tien minuten ver in de tweede helft toen Retie 2 – 0 voor kwam.
Een snelle aanval door het centrum met Tijs Hermans en Kenny Geudens in de hoofdrollen. Trainer Nick Van Gorp greep in. Kane Verhoeven kwam in de ploeg voor Roy Jacobs en Brett Troonbeeckx kwam Stijn Derckx vervangen. Merksplas werd de betere ploeg en Retie was plots de pedalen kwijt. In de 70’ dikke kans voor Mo Marouane maar hij mikte over de kruising. Een poging van Dis Binnemans werd van de lijn gekeerd. In de 72’ scoorden we de aansluitingstreffer. Kapitein Stijn Mertens buffelde de bal met het hoofd in doel na hoekschop. De Spetsers grepen Retie bij de keel. In de 75’ lukte Mo Marouane de 2 – 2 op aangeven van Brett Troonbeeckx. De wedstrijd bleef ongemeen spannend tot het einde. In de 87’ onderscheidde keeper Robbe Vermetten zich andermaal met twee reddingen na elkaar in ware kamikaze stijl. Eén minuut later vloog een knaller  van Mo Marouane net naast. In de 90’ knappe interventie van de Retie doelman toen hij een schot van Mo Marouane met een beenveeg van de doellijn keerde. In de 92’ lukte Jerzy Vermeeren nog bijna de overwinningstreffer maat de Retie doelman bracht redding met één hand. En zo bleef het
2 – 2. Retie was de baas tijdens de eerste helft maar Merksplas herpakte zich knap in de tweede helft.
We zijn nu vijf wedstrijden ver en totaliseren zeven punten. We verloren nog niet dit jaar en hebben toch al tegen drie ploegen uit de top vijf gespeeld. Ondanks ons aardig voetbal speelden we vier keer gelijk. En daar willen we volgende zondag verandering in brengen.
We spelen thuis tegen Vlimmeren. Aftrap om 15 uur. Met een overwinning op zak kunnen we pas echt kermis gaan vieren.