Ontgoochelende wedstrijd tegen Rochus Deurne

Scheidsrechter

Nijs Jan (9)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

Na de propagandawedstrijd van vorige week tegen Vorselaar zakten de thuisaanhang met veel verwachtingen af naar het Hofeinde voor de thuiswedstrijd tegen Rochus Deurne. Spits Stijn Derckx startte voor het eerst dit seizoen in de basis en Stijn Mertens kwam zijn vertrouwde plaats terug opeisen. De eerste helft verliep gelijk opgaand. Reeds in de 2’ moest Robbe Vermetten gepast tussenbeide komen bij de 1ste paal. In de 13’ miste Vincent Van Endert een unieke kans voor open doel op aangeven van oud-Merksplas spits Nenad Ljuboja. In de 19’ kopte Timo D’ Huyvetter net over de dwarsligger na hoekschop. In de 23’ snelle aanval door het centrum met Mo Marouane, Brett Troonbeeckx en Stijn Derckx in de hoofdrollen. In de 32’ kwamen we 0 – 1 achter. Onze verdediging ging niet vrijuit want Gert Ulrichts mocht vrij inkoppen na hoekschop. Geel-zwart ging meteen in de achtervolging en in de 37’ hingen de bordjes terug gelijk. Mo Marouane plaatste de bal vanaf de hoek van de grote backlijn netjes in de rechter benedenhoek. Aan de overkant miste Gert Ulrichts nog een dikke kans voor Rochus Deurne en Stijn Mertens kon zijn kopbal niet kadreren. De supporters bleven tijdens de eerste helft op hun honger zitten en hoopten terug een zwierig Merksplas te zien tijdens de tweede periode. Maar dat was buiten de waard, in dit geval Rochus Deurne, gerekend. Zij wierpen een dubbele verdedigingsgordel op maar braken ook geregeld gevaarlijk uit. Veel middenveldspel dus door de centrale as van het terreinen. De match zat op slot en de flanken werden nauwelijks gebruikt. In de 54’ moest Robbe Vermetten plat op een Antwerpse doelpoging richting eerste paal. Twee minuten later vloog een vrije trap van Stijn Derkx net over doel. Op het uur inslinger van Jerzy Vermeeren vanop de linkerflank maar Stijn Dercx ging onder de bal door in de zestien. Nenad Ljuboja liet zich regelmatig opmerken maar schoot in de 61’ uit de draai over de kooi. In de 66’ kwamen we 2 – 1 voor maar het doelpunt van Mo Marouane werd afgekeurd omdat de assist van Stijn Dercx van achter de achterlijn getrapt werd. In de 69’ unieke kans voor Rick De Kok om terug op voorsprong te komen maar hij kopte in de handen van Deurne doelman Dylan De Ruysscher. Met nog tien minuten op de klok heet standje voor het Merksplas doel maar gelukkig ontsnapten we kansrijk. Rochus stak gedurende het wedstrijdeinde nog nadrukkelijk de neus aan het venster. In de 89’ was er een uitstekende Robbe Vermetten nodig om de bal met twee vuisten te ontzetten. Yousri Sabhaoui sleepte in de slotseconden nog bijna de overwinning voor Rochus Deurne uit de brand maar hij joeg de bal centimeters over de kruising. Al bij al een billijk gelijkspel maar eigenlijk hadden we er meer van verwacht. De wedstijd zat lange tijd volledig op slot en Merksplas vond de sleutels niet.
Volgende zondag moeilijke verplaatsing naar het pas gefuseerde KBSK Retie. Aftrap om 15.00 uur in het Vossekot.