K Merksplas SK – K Eendracht Zoersel 2 – 0

Scheidsrechter

Wouters Steff(4)

Accommodatie

Onbekend

Met een overtuigende 2 – 1 zege nam Merksplas de maat van 1steProvincialer Zoersel. Een verdiende overwinning op basis van een behoorlijke eerste helft. In de 3’ dweilde Jan Geerts de rechterflank af maar de Zoersel doelman duwde de bal in hoekschop. Op het kwartier doorsteekpas van Stef Jochems tot bij Dis Binnemans die de 1 – 0 onder de keeper door tegen de touwen schoof. In de 20’ aanval opgezet door Jerzy Vermeeren. Dis Binnemans poeierde op de lat en Mo Marouane scoorde de 2 – 0 in de herneming. Zoersel prikte af en toe gevaarlijk tegen maar onze verdediging gaf geen krimp. Zoersel had slechts twee reservespelers op de bank die bij de rust ingebracht werden. Zoersel verhoogde de druk zonder evenwel gevaarlijk te zijn in de zestien. Bij de bezoekers speelde draaischijf Steve Bartholomeeussen zich in de kijker. Toen een derde Zoersel speler gekwetst uitviel moest de ploeg van oud-trainer Raf De Houwer verder met tien man. De Spetsers konden jammer genoeg niet profiteren van deze numerieke meerderheid. In de 86’ ontsnapte Axel Wens aan de aandacht van onze verdedigers en zette hij de 2 – 1 einduitslag op het scorebord. Pittige voetbalnamiddag. De ploeg lijkt klaar voor de start van de competitie al baart het aantal gekwetste spelers in onze verdediging enige zorgen. Zondag trekken we dus hoopvol naar de Balenheide in Weelde voor de opener van het seizoen. Aftrappen doe we om 15.00 uur.

Foto’s van de wedstrijd tegen Zoersel kunnen jullie bekijken via deze link.