Stefanski Jakub(5)

Accommodatie

Onbekend

Robbe Vermetten – Jonas Kersemans – Frederik Van Opstal – Rick de Kok – Timo D’Huyvetter – Stijn Mertens – Roy Jacobs – Mo Marouane – Brett Troonbeeckx – Dis Binnemans – Jerzy Vermeeren.

KMSK leed zijn eerste nederlaag in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat Brett Troonbeeckx de lat al eens had getroffen, was het een paar minuten later toch raak. Na goed en georganiseerd druk zetten, werd Kalmthout in de fout gedwongen.Het was Mo Marouane die de 0-1 kon aantekenen.

Een paar minuten later scoorde Kalmthout echter al tegen (1-1). Het was een wedstrijd met veel gezichten. Merksplas acteerde wisselvallig. Kalmthout kwam scherp uit de kleedkamers en kwam op voorsprong (2-1). Op het uur hingen de bordjes terug in evenwicht. Na een fout op Roy Jacobs zette Jerzy Vermeeren de toegekende strafschop feilloos om (2-2). Maar vijf minuten later hees Kalmthout zich opnieuw op voorsprong (3-2). Direct na het doelpunt kwamen Steff Jochems en Kane Verhoeven in de ploeg voor Mo Marouane en Brett Troonbeeckx.

In minuut 72 kreeg Stijn Mertens volledig onverwacht een rode kaart. Niemand begreep waarom. De scheidsrechter maakte het gebaar dat op een elleboogstoot wees. Maar er was geen tegenspeler in de buurt. Groot was dan ook onze verbazing toen we na de wedstrijd vernamen dat de scheids beweerde dat Stijn een slaande beweging in zijn richting zou gemaakt hebben. Vriend noch vijand had iets gezien. De wedstrijd verliep gemoedelijk en de beslissingen van de scheidsrechter werden niet gecontesteerd. We denken dan ook dat er een misverstand in het spel is. Hopelijk kan dat snel uit de wereld geholpen worden.

De rest van de wedstrijd was een maat voor niets. Kalmthout scoorde met een man meer de 4-2. Onze vleugelbacks Jonas Kersemans en Timo D’Huyvetter werden nog vervangen door Mattijs Janssens en Stijn Bluekens. Maar het verhaal van de wedstrijd staat in de vorige paragraaf.