Scheidsrechter

Van Opstal Yoran(4)

Accommodatie

KMSK Hofeinde

De tweede wedstrijd voor de beker van Antwerpen speelde KMSK tegen een neofiet in eerste provinciale. Kane Verhoeven en Dis Binnemans waren nog niet wedstrijdfit. Mo Marouane en Stijn Derkx begonnen met kleine kwaaltjes toch aan de wedstrijd. Frederik Van Opstal haakte in de opwarming nog af. Steff Jochems, net terug uit vakantie, werd nog niet in de wedstrijdkern opgenomen.

Tot onze verbazing liet ’s Gravenwezel het initiatief aan KMSK. Wellicht als voorbereiding op het voetbal in eerste provinciale. We zagen KMSK goed combineren en richting het doel van de tegenstander trekken. ’s Gravenwezel was echter wel gevaarlijk op de tegenaanval en doelman Robbe Vermetten kwam twee keer oog in oog te staan met een aanvaller. Beide keren trok onze doelman aan het langste eind. Onze jongens gingen bijzonder goed om met het 4-4-2 systeem van ’s Gravenwezel en hadden het beste van het veldspel. Jammer genoeg kon geen van de mooie combinaties en individuele acties omgezet worden in een doelpunt. Het was zelfs een “fluke” van Mo Marouane die de Spetsers op voorsprong zette in de eerste helft.

Na de rust hetzelfde spelbeeld. Merksplas diepte de voorsprong uit tot 2-0 op na een hoekschop toen Stijn Mertens attent reageerde op mistasten van de goalie van ’s Gravenwezel. In Het laatste kwartier ging ’s Gravenwezel over het hele veld man op man spelen. Dit resulteerde in een paar mooie doelpogingen die schitterend onschadelijk werden gemaakt door onze keeper. Robbe leek niet te kloppen tot hij zich vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tot een keer gewonnen moest geven. De scheids liet, weliswaar terecht, lang overspelen maar onze jongens trokken de overwinning toch over de streep.