Scheidsrechter

Ruymaekers Stijn

Accommodatie

Onbekend

Bij een heerlijke 20 graden Celsius waren wij getuige van een aangename wedstrijd. Merksplas creëerde nogal wat kansen maar kon er uiteindelijk slechts twee benutten. In de 6’ was Ben Adriaensen dichtbij de openingstreffer maar de Retie doelman kon de bal nog met één hand in hoekschop duwen. Twee minuten later alarmfase rood aan de overkant. Tom Gysbrechts ging in de voeten van Wout Noeyens en Sander Van der Veken miste de rebound van kortbij. Op het kwartier had Ben Adriaensen maar heel simpel in te koppen maar hij miste onbegrijpelijk voor een lege kooi. In de 22’ kregen wij dan toch loon naar werken. Michiel Lanslots dweilde de rechterflank af, trapte een strakke voorzet voor doel en Ben Adriaensen kopte bij de eerste paal onhoudbaar binnen. 1 – 0 op het scorebord. Merksplas was duidelijk baas in het tweede kwartier. Retie prikte af en toe tegen en dus bleef het opletten geblazen. In de 34’ werd de gelijkmaker van Retie terecht afgekeurd wegens buitenspel. Twee minuten later mikte Sander Broeckx een schuiver voorlangs. In de 40’ ging Michiel Van Gemert mee aanvallen maar zijn schot strandde in  een bos van benen. Ook een poging van Jan Geerts, net voor rusten, miste de goede richting. Na de koffie zetten de Spetsers meteen druk op de ketel. In de 49’ paste Ben Adriaensen in één tijd tot bij Arne Van de Pol die de bal  snoeihard in de verste hoek schoot. Schitterend doelpunt en een geruststellende 2 – 0 op de tabellen. In de 53’ lukte Michiel Van Gemert de 3 – 0 maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Ook Michiel Lanslots kreeg in deze fase van de wedstrijd een tweetal kansen aan de voet maar het lukte telkens ‘net niet’. In de 67’ raakte lijnrechter Stanny Broos gekwetst. Hij moest de wedstrijd staken en vermits er, ondanks een oproep via de geluidsinstallatie, geen vervanger gevonden werd, werd de wedstrijd na acht minuten hervat. In de 70’ kreeg Michiel Van Gemert rood na een te drieste en te  late tackle. Wij moesten dus nog 20 minuten verder met tien tegen elf. In de 77’ ging Retie kapitein Bart Mermans achteraan in de fout. Ben Adriaensen was er als de kippen bij. Hij kapte een extra Retie verdediger uit, omspeelde de keeper maar besloot dan onbegrijpelijk naast. Zo’n dot van een kans krijg je nooit meer. In de 82’ lukte Retie de aansluitingstreffer. Dennis Van Gompel stond ongedekt bij de tweede paal en kon milderen tot 2 – 1. Op Weelde en thuis tegen Herselt gaven wij in de slotminuten telkens kostbare punten weg. Gelukkig hielden wij vandaag achteraan het hoofd koel en Joos Dockx kon vooraan nog een aantal keren gevaarlijk tegenprikken. Er werd niet meer gescoord en de  2 – 1 zege kwam nooit meer in gevaar. Verdiende overwinning dus met toch nogal wat gemiste kansen tegen een steriel voetballend Retie. Volgende zondag gaan wij op bezoek in Minderhout waar wij oud-Merksplas speler Wes Peeraer terug ontmoeten. Minderhout speelt momenteel bijzonder sterk en staat samen met Merksplas op een gedeelde tweede plaats in de rangschikking. De winnaar neemt een serieuze optie op de leidersplaats en op het eerste periodekampioenschap. Een wedstrijd dus met inzet en betwist in een echte derbysfeer.
Afspraak dus in Minderhout nu zondag om 15.00 uur.