De laatste weken was de puntenoogst eerder mager. Er sloop enige twijfel in de ploeg en daarom
zaten spelers en trainersstaf vorige week donderdag samen om de kopjes leeg te maken en een
nieuwe strategie uit te denken. De avondwedstrijd tegen het Geelse Sint-Dimphna moest de
kentering inleiden.

Joren Lenaerts met de kop
In de openingsminuut kreeg Jari Bosmans al een reuze kans voorgeschoteld maar hij miste
onbegrijpelijk voor een lege kooi. In de 9’ trapte Stijn Derckx een strakke corner in de box. Joren
Lenaerts was bij de pinken en scoorde de 0 – 1 met een achterwaartse kopbal. Op het kwartier
stuurde Stijn Derkx een bedrijvige Sieben Meeusen in het straatje maar hij besloot voorlangs. Geel
eiste het middenveld op en trok het spel naar zich toe. In de 19’ moest Robbe Vermetten plat op een
loeier van Kevin Janssens en een minuutje later besloot Kobe Stokmans een halve meter over. Sint-
Dimphna legde verzorgd voetbal op de mat maar onze versterkte verdediging gaf niks weg. Niet
vergeten trouwens dat we vandaag achteraan voetbalden met Tiemen Franssens (2003), Lucas
Pleysier (2003) en Joren Lenaerts (2002). Puik gedaan gasten. In de 42’ ontsnapte Pieter Michiels
maar ook hij kon zijn schot niet kadreren.

Het noorden kwijt
En toen verloor scheidsrechter Robin Versweyveld de controle over de wedstrijd. Tiemen Fransens
kreeg geel omdat hij de bal, bij een inworp, niet binnen drie tellen terug in het spel bracht. De
scheids maakte zich oeverloos belachelijk door ostentatief tot drie te tellen. Ook Stijn Derckx kreeg
een gele kaart onder de neus geduwd wegens protest. De talrijk meegereisde Merksplas supporters
reageerden furieus en lieten verbaal hun ongenoegen blijken. Hierop stormde scheidsrechter
Versweyveld naar de zijlijn om de confrontatie aan te gaan. De lijnrechter had alle moeite om de
scheids af te stoppen en tot bedaren te brengen. In de 43’ floot de scheids de eerste helft af. Twee
minuten te vroeg uiteraard. De scheids werd attent gemaakt op zijn fout en floot de eerste helft
terug op gang. Vervolgens naar de kleedkamers waar ook Rick De Kok tegen geel aankeek.

Rustige standvastigheid
In de 47’ verscheen Nico Hoes alleen voor ‘Veken’ maar die hield zijn netten schoon. Geel was
gevaarlijk tot aan de zestien maar achteraan zat alles op slot. We stonden gewoon goed. Geel
veranderde het geweer van schouder en ging meer over de flanken voetballen om vervolgens de
ballen in het strafschopgebied te pompen. In de 66’ kwam Berten Govers in de ploeg voor Stijn
Derckx. In de 70’ gevaarlijke tegenprik van KMSK met Joren Lenaerts, Jari Bosmans en Berten Govers
in de hoofdrollen. In de 72’ besloot Lukas Dergent op keeper Glenn Baeten. In de 72’ mocht Brett
Troonbeeckx gaan rusten en was Yannis Haneveer aan een heroptreden toe na maandenlang
blessureleed.

Spannend slotkwartier
Intussen bleef Sint-Dimphna met veel energie op zoek naar de gelijkmaker. In de 80’ was Kevin
Janssens er dichtbij maar zijn schuiver liep voorlangs buiten. Met nog tien minuten op de klok kwam
Arvid Cabanier in de ploeg voor Jari Bosmans. In de 82’ vierde gele kaart in deze partij voor een wat
onstuimige Joren Lenaerts. De laatste vijf minuten van deze wedstrijd verliepen nog bijzonder
spannend. In de 85’ puike redding bij de 1 ste paal van de Geelse doelman na hoekschop van Berten
Govers. Berten mocht een tweede corner trappen en deze werd door doelman Glenn Baeten over de lat getipt. Aan de overkant knalde Niels Van Tillo op de vuisten van Robbe Vermetten. En nog was het niet gedaan want in de 90’ ontsnapte Arvid Cabanier en ging alleen op de Geelse goalie af. Net voor het ‘halve maantje’ werd hij foutief getackeld. Geen penalty dus maar een vrije trap die niets meer opleverde. Vandaag kregen we wellicht iets meer dan we verdienden maar de vastberadenheid en wilskracht waren terug. De vreugdetaferelen na de wedstrijd spraken voor zich. Proficiat mannen. That’s the spirit.

Zondag aftrap om 13u30
Zondag om 13u30 spelen we thuis tegen FC Punt Larum. Om 16u00 wordt de finale van de
Wereldbeker Voetbal gespeeld in Doha – Qatar. Om die reden wordt er in alle provinciale reeksen
afgetrapt om 13u30 uur.

Finale wereldbeker + jeneverbar
Uiteraard zijn jullie welkom in de kantine om deze finale van de wereldbeker te bekijken op 7 TV