Scheidsrechter

Saenen Gerry (3)

Accommodatie

Onbekend

Merksplas begon pittig aan deze partij en zette de Olmense defensie van bij aanvang onder druk. Reeds in de 3’ minuut klommen we op voorsprong. Mattijs Janssens speelde de bal vanop links strak in tot bij Stijn Derckx. Stijn liet met een schijnbeweging de bal door de benen lopen waardoor Jelle Adriaensen met een grondscherend schot in de verste hoek kon scoren. Merksplas 0 – 1 voor en meteen het sein om te blijven aanvallen. Stijn Derckx besloot na een individuele actie op doelman Michaël Neuts en een fraaie treffer van Jerzy Vermeeren werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een kwartier werd het spel evenwichtiger en kwam Olmen beter in de match. In de 18’ hingen de bordjes terug gelijk. Martijn Plessers scoorde bij de tweede paal op aangeven van Khalid Naït Chrif. Op het halfuur gemeten dieptepas van kapitein Stijn Mertens tot bij Matthijs Janssens maar die besloot op de keeper. Ook Olmen liet zich vooraan niet onbetuigd. Met Ali Burhan, Khalid Naït Chrif en Stef Juressen beschikken zij over een geducht aanvalstrio die elkaar blindelings vinden. Robbe Vermetten stond licht geblesseerd tussen de palen maar wist telkens raad met de Olmense doelpogingen. Net voor rusten kreeg ook Stijn Mertens nog een serieuze kans aan de voet maar de Olmense keeper redde in hoekschop. Ook de tweede helft werd op hoog niveau betwist met kansen voor beide ploegen. In de 50’ waren de Spetsers weer aan het feest. Brett Troonbeeckx speelde diep tot bij Stijn Derckx. Stijn bediende de vrijstaande Jerzy Vermeeren die de bal teruglegde tot bij Jelle Adriaensen die de 1 – 2 tegen de netten joeg. In de 63’ ideale kans om onze voorsprong verder uit te diepen maar Brett Troonbeeckx en Mattijs Janssens kwamen centimeters te kort om af te ronden. In de 70’ fel gecontesteerde penaltyfase in onze backlijn. Volgens de Olmen spelers zou Brett Troonbeeckx de bal met de arm gespeeld hebben. Scheidsrechter Gerry Saenen, die overigens een goede partij floot, zag er geen graten in en liet doorspelen. Het spel werd wat bitsiger zonder evenwel te ontaarden. In de 76’ maakte Jari Bosmans zijn rentree. Welcome back Jari. Olmen bleef de gelijkmaker najagen en het kon nog alle kanten uit. Dit resulteerde in een reeks hoekschoppen voor blauw-wit maar Robbe Vermetten heerste in zijn kleine backlijn. In de 88’ vrije trap van net buiten de zestien maar ook deze keer konden de ‘Zwaluwen’ niet scoren. Doelman ‘V-ken’ had minutenlang verzorging nodig en dit werd door de Olmen aanhang maar matig geapprecieerd. Door de vele vervangingen en interventies van de sportverzorgers werd er vijf minuten overgespeeld. De Merksplas supporters werden zenuwachtig en keken voortduren op hun klok. En dan volgde de climax. Jerzy Vermeeren ontsnapte op de linkerflank en werd foutief gestuit in de grote rechthoek. De scheids wees terecht naar de stip en Jerzy zelf trapte de elfmeter. 1 – 3 einduitslag na een boeiende partij. We zagen vandaag terug een fris en aanvallend Merksplas tussen de lijnen. De nul op zes werd van de tabellen gespeeld en dat opent terug perspectieven naar de volgende wedstrijden toe, mogelijk zelfs het begin van een aardige reeks.

Volgende zondag 11 oktober 2020, met de nakermis, spelen we thuis tegen Herselt. We trappen af om 15 uur.